Tuomarit yksimielisinä Saara Aallolle: ”Ansaitset olla finaalissa, olet potentiaalinen voittaja” - Kulttuuri - Satakunnan Kansa

Tuomarit yksimielisinä Saara Aallolle: ”Ansaitset olla finaalissa, olet potentiaalinen voittaja”

Saara Aalto on vetänyt esityksensä läpi vankalla ammattitaidolla.

3.12.2016 23:43

Saara Aalto sai ainoana kilpailijana tuomaristolta kahdet seisten annetut aplodit lauantain Britannian X Factorissa. Saara vei illan täysin itselleen vahvalla valttikortillaan, Sian kappaleella Chandelier.

Tällä kappaleella hän pääsi alunperin jatkoon ohjelman alkukarsinnoista.Saaran ilta oli jo aiemmin alkanut hyvin, mutta illan jälkimmäiseen tulkintaan tuomarit Nicole Scherzinger, Louis Walsh, Sharon Osbourne ja Simon Cowell suorastaan hullaantuivat.

Saaran esitys oli eittämättä illan vaikuttavin. Laulaja nousi lavalle mielettömän upeassa asussa, jossa oli kymmeniä pieniä led-valoja.

Huomasi, että Saara oli Siaa tulkitessaan omalla maaperällään. Esitys oli vahva ja tunteikas. Saara esitteli laajasti vahvaa äänialaansa. Tausta oli tumman vaikuttava, samoin usva lavan ympärillä ja taustalla esiintyvä tanssijapari.

Kun esitys päättyi, tuomarit seisoivat jälleen. Yleisö hurrasi korviahuumaavasti.

- Olet jo aivan potentiaalinen voittaja. Kunnioitan sinua ja lahjakkuuttasi niin valtavasti, Scherzinger totesi.

- Ansaitset olla finaalissa. Rakastan kaikkea sinussa, Walsh hehkuttaa.

Simon Cowell kehui Saaran esitystä ”sensaatiomaiseksi”.

Sharon Osbourne tyytyi lähinnä pitelemään sydäntään ja pudistelemaan päätään leveästi hymyillen.

Sanoja ei tarvita, kun on Saara Aallosta kyse. Kaikesta näkee, että tuomaristo on myyty. Yksikään toinen kilpailija ei herättänyt illan aikana vastaavaa reaktiota.

Kilpa koveni toisella kierroksella

Sunnuntain pudotusjaksosta tulee Saaralle äärimmäisen jännittävä, sillä kaikki kilpailijat paransivat toisella kierroksella. Emily Middlemas kiri varmasti eniten. Siinä missä tuomaristo oli pettynyt hänen ensimmäiseen esitykseensä, illan toista kierrosta he heltyivät kehumaan kauniiksi ja jatkopaikan arvoiseksi.

Simon Cowell jopa nousi seisten taputtamaan sille. Muita hän ei kuitenkaan saanut mukaansa.

Myös5 After Midnight sai tuomaristolta kakkoskierroksella kehuja ja toteamuksen, että se ansaitsisi finaalipaikan.

Matt Terry kirvoitti illan toisella esityksellään tuomaristolta selkeästi äänekkäämmät suosionosoitukset. Sharon Osbourne jopa ihastui niin paljon, että pyysi katsojia äänestämään Mattia – vaikka tämä ei ole edes hänen suojattinsa.

Nihkeä Terryn esityksen edessä oli ainoastaan Simon Cowell, jonka mukaan ilta on ollut miehelle kaiken kaikkiaan kehno. Terryn ensimmäistä esitystä Cowell haukkui ennalta-arvattavaksi.

Finaaliäänestys

X Factorin finaaliäänestys lähetetään Sub-kanavalla sunnuntaina kello 22 aikaan. Silloin selviää, pääseekö Saara finaalikolmikkoon. Aamulehti seuraa finaaliäänestystä.

Näitä muut lauloivat semifinaalissa:

Matt Terry: Silent Night ja Jessie Waren Say You Love Me

Emily Middlemas: John Lennonin War is Over ja Gary Julesin Mad World

5 After Midnight: East 17:n Stay Another Day ja Stevie Wonderin Signed, Sealed, Delivered (I’m Yours)

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: