Äkillinen sairastuminen: Saksonisti vaihtuu illan Validi Karkia -klubilla

Piia Koskiahde

Hayden Prosser Quartetin kokoonpano vaihtuu tämän illan konserttiin Validi Karkia -klubilla Porissa. Islantilainen saksofonisti Sölvi Kolbeinsson tulee paikkaamaan äkillisesti sairastunutta Otis Sandsjötä.

Islantilainen saksofonisti Sölvi Kolbeinsson opiskelee tällä hetkellä Berliinin Jazz-instituutissa opettajanaan Peter Weniger. Sölvi kiinnostui musiikista varhain ja aloitti saksofonin soiton 8-vuotiaana. Hän on esiintynyt muun muassa Oslon Jazzfestivaaleilla, Tampere Jazz Happeningissa sekä Reykjavíkin Jazz Festivaleilla.

Klassisen musiikin opinnot Islannissa ovat myös osa hänen muusikkouttaan, ja kaksi kertaa Sölvi on esiintynyt myös Islannin sinfoniaorkesterin kanssa.

Brittiläinen kontrabasisti-säveltäjä Hayden Prosser esiintyy uudella kvartetillaan Validi Karkia -klubin perjantaissa 'Tether' -levynjulkaisukiertueellaan. Whirlwind Recordingsin julkaisema albumi pitää sisällään läpisävellettyjä kappaleita maustettuna vaihtelevissa määrin improvisaatiota elementteinään jazz, moderni klassinen ja elektroninen musiikki säilyttäen kuitenkin akustisen kvartetin ominaispiirteet.


Lue myös nämä


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös

Sammio