Yli tonnin painoinen tamma juuttui jokeen – Kertun pelastamiseen tarvittiin 15 palomiestä

Länsi-Uudenmaan pelastuslaitos
Yli tonnin painoinen tamma juuttui jokeen – Kertun pelastamiseen tarvittiin 15 palomiestä

Kerttu oli jumissa, mutta käveli pelastautumisen jälkeen omin voimin talliin.

STTVihti

Pelastuslaitos auttoi yli 1000-kiloisen Kerttu-hevosen ylös joesta Vihdissä keskiviikkona, kertoi pelastuslaitos torstaina. Hollannintyöhevonen Kerttu oli pudonnut Ali-Kärrin jokeen lähdettyään aitauksesta omille teilleen.

Suurikokoisen hevosen jalat juuttuivat osin joen mutapohjaan, eikä se päässyt ylös jyrkälle rantapenkereelle. Iltakahdeksalta apuun hälytetyn pelastuslaitoksen pintapelastajat pujottivat hevosen alle ja sen takajalkojen ympäri vetoliinat, joilla Kerttua estettiin vajoamasta syvemmälle.

Nosto-operaatioon tarvittiin 15 pelastuslaitoksen työntekijää, jotka saivat Kertun ylös parin tunnin ahertamisen jälkeen. Pelastuslaitoksen mukaan Kerttu on luultavasti yksi Suomen suurimpia hevosia.

Väsyneen tamman kerrotaan toenneen tilanteesta hetken kuluttua ja kävelleen omin voimin talliin.


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös

Sammio