Virolaismedia: HK kanaskandaalin keskiössä Virossa – Tipumurskain rikki, huonoja poikasia hävitetään heittämällä elävänä roskiin

Videolla elävät kananpojat on pakattu säkkeihin munankuorien kanssa.

Jukka Vuokola
Virolaismedia: HK kanaskandaalin keskiössä Virossa – Tipumurskain rikki, huonoja poikasia hävitetään heittämällä elävänä roskiin

Kuvituskuva. Kuvan kananpoikaset eivät ole Talleggin hautomossa.

Aapo Laakso

HKScanin virolainen tytäryhtiö Tallegg hävittää eläviä kananpoikasia heittämällä niitä elävänä roskiin, kertoo Iltalehti.

Virolaisessa uutispalvelu Delfissä on julkaistu video, jossa auotaan Talleggin hautomon roskapönttöjä. Jäteastioista paljastuu säkkejä, joissa munankuorten seassa on eläviä kananpoikasia.

Hautomo sijaitsee Loon kylässä Tallinnan itäpuolella.

Delfi on haastatellut Talleggin entistä työntekijää, jonka mukaan kyseessä on kasvatettavaksi kelpaamattomia viallisia kananpoikia. Työntekijä kertoo, että kanalan kiireen vuoksi kukaan ei ehdi huolehtimaan poikasten asianmukaisesta hävittämisestä. Lisäksi poikasten tappamiseen käytettävä murskain on jatkuvasti rikki.

HKScanin Baltian yksikön johtaja Anne Meren mukaan toiminta rikkoo sekä yhtiön omia periaatteita että EU:n direktiivejä.

–Talleggin hautomossa on rikottu räikeästi eläinten hyvinvointia vastaan, ja selvitämme parhaillaan asian yksityiskohtia. Huolehdimme, että mitään vastaavaa ei voi enää koskaan tapahtua, Mere sanoo.

Asiasta kertoi Suomessa ensimmäisenä Iltalehti.


Kommentit (1)

  • Nimetön

    Eipä tuo murskainkaan ole sieltä inhimillisimmästä päästä. Poikaset heitetään elävänä lihamyllyyn, joka touhua on hetken katsellut voi vain ihmetellä miten jotkut pystyvät tekemään jotain tuollaista tai miten se tulee edes mieleen. Hommaan löytyisi kyllä parempiakin menetelmiä, esim. perusteellinen typpitainnutus tai vastaava menettely mutta niitä ei haluta noissa yrityksissä käyttää koska tulee yksi työvaihe lisää eikä voitot, osingot ja johdon palkitsemisjärjestelmät olisi enää aivan niin meheviä. Mieltäylentävää, eikö vain.

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös

Sammio