Kansallismielinen 612-kulkue sujui rauhallisesti – matkalla kuului buuauksia ja "Suomi"-huutoja

Kimmo Penttinen
Kansallismielinen 612-kulkue sujui rauhallisesti – matkalla kuului buuauksia ja "Suomi"-huutoja

Kansallismielinen 612-soihtukulkue lähti Helsingissä liikkeelle.

Ossi Rajala

Kansallismielinen 612-soihtukulkue lähti Helsingissä liikkeelle noin kello 19 aikaan illalla ja päättyi reilua puolta tuntia myöhemmin Hietaniemen hautausmaalle. Uusnatsien Kohti vapautta -mielenosoitukseen osallistuvia opastettiin Facebookissa liittymään 612-soihtukulkueeseen.

Kulkuetta seurannut Lännen Median toimittaja Markku Uhari kertoo, että kulkue sujui rauhallisesti, joskin alkuvaiheessa kulkueelle buuatttiin katujen varsilla ja katujen reunoilla näkyi kylttejä, joissa luki esimerkiksi "Alpakaoita, ei natseja". Vastaavasti kulkueessa huudettiin Suomi-huutoja.

Kulkueessa oli useita satoja osallistujia.

Poliiseja oli paljon paikalla seuraamassa kulkueen etenemistä. Kulkueen edessä kulki poliisiautoja turvaamassa kulkueen etenemistä ja varmistamassa, ettei järjestyshäiriöitä synny.

 

Lue myös nämä


Kommentit (1)

  • Suomi ei ole kirosana

    Tavallisten ihmisten isänmaallinen kulkue millä ei ole mitään tekemistä natsismin kanssa. Hienoa, että isänmaa kiinnostaa näin monia. Paikalla oli noin 3000 marssijaa.

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös

Sammio