Uutissuomalainen: Enemmistö suomalaisista kaataisi sote-uudistuksen – jyrkimmin sotea vastustavat vasemmistoliiton kannattajat

STTHelsinki

Lähes kolme viidestä suomalaisesta haluaisi keskeyttää sote-uudistuksen valmistelun, käy ilmi Uutissuomalaisten teettämästä kyselystä. Joka viides on puolestaan sitä mieltä, että valmistelua ei pidä keskeyttää ja joka viides ei ota asiaan kantaa.

Kyselyn perusteella vain keskustan kannattajat ovat selvästi sen kannalla, että uudistuksen valmistelua pitää jatkaa. Keskustan kannattajista lähes kolme viidestä seisoo uudistuksen takana. Keskeyttämistä haluaa heistä joka kolmas.

Jyrkimmin sotea vastustavat vasemmistoliiton kannattajat, joista peräti 84 prosenttia haluaisi sote-valmistelun keskeytyvän. Vastakkaista mieltä on vain kaksi prosenttia.

Esimerkiksi kokoomuksen äänestäjien kannat puolestaan jakautuvat liki tasan: 42 prosenttia toivoo sote-uudistuksen valmistelun keskeytystä, vastakkaista mieltä on 41 prosenttia.

Tietoykkösen toteuttamaan gallupiin vastasi tuhat suomalaista 14.–18. maaliskuuta. Kyselyn virhemarginaali on 3,1 prosenttiyksikköä suuntaansa.


Kommentit (3)

  • Suurin syy

    Kun Sote tulee, on vasemmiston suurin pelko, että äänestäjäkunta hajoaa.
    Ilman Sotea tulee hoitokatastrofi, jota julkinen puoli ei kunnialla selvitä.
    Ei vaikka asiaan tarvittavia veroja nostettaisiinkin.

  • Nimetön

    Sote on hyvä, jos toteutuu todellinen valinnanvapaus ja hoitoonpääsy nopeutuu, eikä palvelumaksuja koroteta…muuten joutaa kaatua.

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös

Sammio