Ulkopuolinen asiantuntija perehtyy Huhtasaaren graduun – myös tekijää kuullaan

KIMMO BRANDT
Ulkopuolinen asiantuntija perehtyy Huhtasaaren graduun – myös tekijää kuullaan

Laura Huhtasaari saa sanoa sanansa gradunsa plagiointisyytöksiin.

Ossi Rajala

Jyväskylän yliopisto tutkii, onko kansanedustajan ja entisen presidenttiehdokkaan Laura Huhtasaaren (ps.) vuonna 2003 valmistunut pr gradu -työ plagioitu aiemmista tutkimuksista.

Yliopisto on päätynyt esiselvityksen tekemiseen sen jälkeen, kun Liberaalipuolueen puoluesihteeri Tuomas Tiainen syytti Huhtasaarta plagioinnista Uuden Suomen Puheenvuoro-blogissa tammikuun puolessa välissä. Tiaisen mukaan joitakin Huhtasaaren pro gradun kappaleita olisi kopioitu. Huhtasaaren gradun nimi on "Kulttuuriset käytännöt monikulttuurisessa perusopetusryhmässä".

Yliopisto haluaa myös kuulla Huhtasaaren näkemyksen syytöksistä. Huhtasaari on aiemmin ilmoittanut, ettei syytöksille ole pohjaa.

Jyväskylän yliopiston selvitystyö kestää vielä jonkin aikaa. Määräaika esiselvitykselle on normaalisti kolme kuukautta.

–Esiselvitys sisältää tässä tapauksessa ainakin ulkopuolisen asiantuntijan arvion esitettyjen epäilyjen aiheellisuudesta. Lisäksi prosessiin sisältyy Laura Huhtasaaren kuuleminen. Hyvän hallinnon mukaisesti epäilyn kohteelle on varattava riittävästi aikaa antaa oma vastineensa asiassa, joten tarkkaa aikataulua esiselvityksen valmistumiselle ei ole mahdollista antaa, kertoo Jyväskylän yliopiston johtava lakimies Sanna Anttilainen Lännen Medialle.

Anttilainen korostaa, että selvitystyössä noudatetaan Tutkimuseettisen neuvottelukunnan ohjeistusta "Hyvä tieteellinen käytäntö ja sen loukkausepäilyjen käsitteleminen Suomessa".


Lue myös nämä


Kommentit (17)

  • Nimetön

    NIMETÖN
    Ottaako se näemmä joillekuille lujille, jos heidän Kuningattarensa opinnäytetyötä tutkitaan. Taitavat väkensä tuntea kun niin pelkäävät lopputulosta!

    Vähintään yhtä koville otti Huhtasaaren ehdokkuus joillekin, kun otetaan kantelun ajankohta huomioon, samaa voi sanoa myös sosialistien, ja kommunistien järjestämä SAK.n mielenosoitus, näin mukamas nämä kaksi veljespuoluetta säilyttivät naamarinsa, kun asialle laitettiin Ay. En itse kannata mitään edellä mainittuja kuppikuntia, mutta Huhtasaari oli kuitenkin suositumpi kuin sossujen ja kommarien ehdokkaat, joilla ei taitanut edes olla kopiotuakaan väitöskirjaa.

  • Nimetön

    Ottaako se näemmä joillekuille lujille, jos heidän Kuningattarensa opinnäytetyötä tutkitaan. Taitavat väkensä tuntea kun niin pelkäävät lopputulosta!

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös

Sammio