Ulkoministeriö tiedottaa klo 12: Afganistanissa siepattu suomalaisnainen vapautettu

Johanna Puukka

Afganistanissa siepattu suomalaisnainen on vapautunut. Ulkoministeriön mukaan hän on turvassa.

Suomalaisnainen siepattiin Kabulissa 20. toukokuuta. Hän on ruotsalaisen kristillisen Operation Mercy -hyväntekeväisyysjärjestön työntekijä.

Sieppaajat murtautuivat kansalaisjärjestön tiloihin ja veivät naisen. Saksalainen naistyöntekijä ja afganistanilainen vartija saivat surmansa iskussa.

Heinäkuun lopulla sosiaalisessa mediassa julkaistiin video, jolla siepattu esiintyi. Vajaan minuutin mittaisella videolla nainen pyysi rahallista apua kristilliseltä yhteisöltä.

Ulkoministeriö tiedottaa vapautumisesta noin kello 12. Ulkoministeri Timo Soini (sin) pitää kello 16 Washingtonissa tiedotustilaisuuden, jossa hänen arvellaan kertovat tapahtumista.

Ulkoministeriö twiittaa naisen läheisten toivovan yksityisyyttä.


Lue myös nämä


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös

Sammio