Työttömyys ei pelota taksikuskia

Saana Huhtala

Pekka Väyrynen on ajanut työkseen taksia toiselle nyt vajaat kuusi vuotta. Hän ei kuulu ammattiliittoon, eikä ole siihen ikinä kuulunutkaan, vaikka tällä hetkellä hän ajaa taksia päätoimenaan.

–En ole koskaan kokenut liittoa tarpeelliseksi, joten ei siihen ole tullut liityttyä. Enpä ole oikeastaan juuri sitä ikinä miettinytkään, Väyrynen sanoo.

Työttömyyden uhka ei ole häirinnyt Väyrystä, sillä hän on omien sanojensa mukaan aina keksinyt jotain uutta. Väyrynen ei olekaan kuulunut ammattiliittoihin edes muilla aloilla työskennellessään.

Uusi taksilaki ole saanut miettimään liittoon liittymistä. Väyrysen mukaan uudistus ei ainakaan vielä ole erityisemmin näkynyt Rovaniemellä, jossa kesällä on hiljaisempaa.

–Sesongin aikaan kilpailu varmaan lisääntyy, mutta tuskin omat ajot vähenevät. Sesonkiaikana täällähän on enemmän ihmisiä kuin mitä tänne mahtuu.

Jos uusi tilanne veisi työt alta, on Väyrynen luottavainen siihen, että jotain työtä löytyisi kyllä.


Lue myös nämä


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös

Sammio