Toinen sairaalahoidossa vielä olevista puukotusuhreista pääsi pois hengityskoneesta

Tyksin turvajärjestelyt kevenevät sen jälkeen, kun joukkopuukotuksen pääepäilty on siirretty Hämeenlinnan vankisairaalaan.

Ari-Matti Ruuska
Toinen sairaalahoidossa vielä olevista puukotusuhreista pääsi pois hengityskoneesta

Viime perjantain joukkopuutoksen uhreista vielä kaksi on sairaalahoidossa. Heidän tilansa on vakaa.

Ossi Rajala

Tyksin sairaalajohtaja Petri Virolainen kertoo Lännen Medialle, että toinen sairaalahoidossa olevista uhreista on päässyt pois hengityskoneesta.

–Hän on kuitenkin vielä edelleen tehohoidossa. Molempien uhrien hoito etenee suunnitellusti, Virolainen kertoo.

Molempien uhrien tilan on aiemmin kerrottu olevan vakaa, eikä hengenvaaraa ole.

Tyksin turvajärjestelyt helpottuvat lähiaikoina, kun joukkopuutoksen pääepäilty Abderrahman Mechkah siirretään Hämeenlinnan vankisairaalaan. Tarkkaa siirron ajankohtaa ei vielä tiedetä tai sanota julkisuuteen.

–Poliisi päättää siirrosta. Meidän puolestaan hän (Mechkah) on ollut valmis siirrettäväksi aamusta alkaen, Virolainen sanoo.

Turun terroripuukotuksen tutkinnan yleisjohtaja, rikosylikomisario Markus Laine kertoo, että siirto tapahtuu lähipäivinä.

–Tänään keskiviikkona tai huomenna siirretään. Heti, kun lääkäreiltä tulee lupa. En kommentoi tarkkaa ajankohtaa.

Siirto tehdään ambulanssilla, jos Mechkahin on maattava kuljetuksen ajan. Jos hän voi istua, kuljetukseen voidaan käyttää muunlaistakin autoa.

Tyksissä on ollut tiukat turvajärjestelyt pääepäillyn hoidon takia. Mechkah on ollut poliisin vartioinnissa, jotta hän ei tee muille tai itselleen vahinkoa tai ettei kukaan vahingoita häntä. Pian järjestelyjä voidaan keventää.

–Vartiointi kevenee siirron jälkeen. Nyt poliisi ovat olleet vartiossa. Jatkamme vielä jonkin aikaa tehostettua vartiointia omana turvatoimintana, mutta yritämme palata normaaliin tilanteeseen mahdollisimman nopeasti, sairaalajohtaja Virolainen sanoo.


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös

Sammio