Suuri joukko urheilijoita on saapunut Linnaan juhlimaan kotimaataan – Liukkonen: "Suomi on maa, jossa ihmiset saavat olla sellaisia kuin ovat"

Joel Maisalmi
Suuri joukko urheilijoita on saapunut Linnaan juhlimaan kotimaataan – Liukkonen: "Suomi on maa, jossa ihmiset saavat olla sellaisia kuin ovat"

Minttu ja Kimi Räikkönen kättelyjonossa.

Ida Roivainen

Linnan juhlissa on paikalla useita urheilumaailmasta tuttuja kasvoja juhlimassa Suomen satavuotista itsenäisyyttä.

–Olen tyytyväinen, että Suomi on sellainen maa, jossa ihmiset saavat olla sellaisia kuin ovat ja tehdä asioita, joista nauttivat. Olen ylpeä Suomesta ja suomalaisista, kertoi kilpauimari Ari-Pekka Liukkonen Presidentinlinnan edustalla mennessään Linnan juhliin.

Kysyttäessä, onko Suomessa mitään parannettavaa, Jyväskylän kaupunginvaltuuston vihreään ryhmään kuuluva Liukkonen painotti ympäristöasioita.

–Seuraavan vuosisadan haasteista suurin on ilmastonmuutos ja sen selättäminen yhdessä kaikkien muiden maailman maiden kanssa, Liukkonen vastasi Lännen Medialle.

Juhliin menneiden vieraiden joukossa oli paljon nykyisiä tai entisiä huippu-urheilijoita.

Vieraiden joukossa ovat kilpa-autoilijat Kimi Räikkönen ja Mika Häkkinen sekä jääkiekon suomalaislegendat Jari Kurri ja Teemu Selänne.

Uinnin maailmanmestaruudenkin aikoinaan voittaneelta Jani Sieviseltä kysyttiin, aikooko hän tanssia juhlissa. Hän myönsi aikovansa, vaikka sanoi, ettei hyvä uimari välttämättä ole hyvä tanssija.

Yleisradion urheilutoimittaja Tapio Suominen kertoi tuntevansa olevan etuoikeutettu, kun sai kutsun Linnan kutsuille Suomen juhlavuonna. Hän kertoi tulleensa ilolla, vaikka viime viikot ovat olleetkin vaikeita.

Kutsun oli saanut myös yksi Suomen suosituimmista tubettajista eli Mansikka, Maiju Voutilainen. Näyttelijäkuntaa edusti muun muassa Vesa-Matti Loiri. Hän kertoi ovella toimittajille, että eriarvoisuus on Suomessa huolestuttavaa.


Lue myös nämä


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös

Sammio