Raha

Suomi 100 -juhlavuosi nakersi Satakuntaliiton taloutta

Ville HammarbergPori

Satakuntaliiton tilinpäätös vuodelta 2017 osoittaa noin 170 000 euron alijäämää. Alijäämä johtui osin Suomi 100 -juhlavuoden kustannuksista. Lisäksi maakuntaliitoille siirtyi vuoden aikana maakuntauudistuksen valmisteluvastuu, minkä kustannusvaikutusta ei ole huomioitu talousarviossa.

Maakuntavalmistelun projektitoimisto perustettiin viime heinäkuun alusta valtion rahoituksen turvin. Valmistelulle palkattiin kolme muutosjohtajaa, jotka vastaavat sote-valmistelusta, konsernipalvelujen valmistelusta ja elinvoimapalvelujen valmistelusta. Projektitoimiston henkilövahvuus oli vuoden 2017 lopussa 12 henkilöä.

Satakuntaliiton taseessa oleva aikaisempien vuosien lähes miljoonan euron ylijäämä kattaa viime vuoden alijäämän ja maakuntauudistuksen kustannukset. Kuntien maksuosuuksiin ei kohdistu merkittäviä korotuspaineita jatkossakaan. Maakunnan liiton toiminnan jäljellä oleva aika nykyisin tehtävin kyetään hoitamaan nykyisen tasoisilla kuntaosuuksilla.


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös

Sammio