Suomalaissukeltaja Mikko Paasi työskenteli joka päivä Thaimaan luolan perällä auttaen poikia matkalle kohti vapautta – sukeltajalla itsellään on vielä edessä paluu luolasta

Suomalaissukeltaja Mikko Paasi työskenteli tiistaina sukellusreitin vaativimmissa paikoissa auttaakseen loukkuun jääneet pojat ulos. Operaation päätyttyä Paasi soitti vaimolleen ja kuvaili onnistumista sanoilla: "Nappiin meni". Paasi on itse edelleen luolan perimmäisessä tukikohdassa.

KOH TAO DIVERS
Suomalaissukeltaja Mikko Paasi työskenteli joka päivä Thaimaan luolan perällä auttaen poikia matkalle kohti vapautta – sukeltajalla itsellään on vielä edessä paluu luolasta

Mikko Paasi osallistui erittäin haastavaan poikien pelastusoperaatioon Thaimaassa.

Hanna Gråsten

Villisika-seuran jalkapallojoukkueen 12 pelaajaa ja heidän valmentajansa olivat yli kaksi viikkoa loukussa thaimaalaisessa Tham Luangin luolassa. Nyt heidät kaikki on saatu pelastettua.

Poikia pelastamassa oli useita sukeltajia sekä Thaimaan erikoisjoukkojen jäseniä. Pelastusoperaatio oli erittäin vaativa, mitä kuvastaa se, että yksi thaimaalainen ammattisukeltaja kuoli heti operaation alussa. Loukkuun jääneistä neljä pelastettiin sunnuntaina, neljä maanantaina ja loput viisi tänään tiistaina.

Suomalaissukeltaja Mikko Paasi on ollut evakuoimassa poikia joka päivä, kertoo sukeltajan vaimo Krista Paasi. Mikko Paasi työskenteli sukellusreitin vaativimmissa paikoissa.

–Hänen paikkansa oli luolan perällä vain 100 metrin päässä pojista. Hän auttoi poikien tuomisesta luolasta ja myös sukelsi heidän kanssaan, Krista Paasi kertoo.

Mikko Paasi soitti ilouutiset vaimolleen tiistaina iltapäivällä (Suomen aikaa).

–Kaikki meni nappiin, Krista Paasi kertoo viestin olleen. Krista Paasin mukaan hänen miehensä on yhä luolan tukikohdassa.

Operaatio alkoi aamulla noin kello 10. Nyt kello on Thaimaassa lähes 21.

–Eli pidempi operaatio oli tänään kuin eilen, Krista Paasi kertoo.

Hän ei kuitenkaan tiedä vielä tarkemmin operaation kulusta. Mikko Paasi ei ole toistaiseksi päässyt vastaamaan haastattelupyyntöihin.

Täsmennys 10.7.2018 klo 18.08: Selkiytetty kohtaa pelastettujen poikien lukumäärästä operaation eri päivinä. Poikia oli maanantaihin mennessä pelastettu kahdeksan, neljä sunnuntaina ja neljä maanantaina.


Lue myös nämä


Kommentit (1)

  • A1, vm, 42

    Jos kenelle, niin Mikolle prinikka ja kutsu linnan juhliin itsenäisyyspäivänä.

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös

Sammio