Sipilä: En hyväksy, että lapset ja sukulaiset vedetään asemani vuoksi lokaan

Joel Maisalmi/arkisto
Sipilä: En hyväksy, että lapset ja sukulaiset vedetään asemani vuoksi lokaan

Juha Sipilä jyrähtää, ettei hänen päätöksensä Terrafamesta liity mitenkään hänen sukulaistensa sidoksiin yhtiössä.

STT

Pääministeri Juha Sipilä (kesk.) kiistää, että hänen sukulaistensa yrityksen rooli Terrafamen alihankkijana olisi vaikuttanut päätöksen Talvivaaran kaivosta hallinnoivan valtionyhtiön lisärahoituksesta.

– Ei kävisi mielessäkään. Terrafamen rahoituspäätös tehtiin sen vuoksi, että veronmaksajien varojen käytön näkökulmasta oli järkevämpää jatkaa nyt hyvissä käsissä olevaa toimintaa kuin käyttää 400–500 miljoonaa kaivoksen alasajamiseen, Sipilä kirjoittaa blogissaan.

– Minä kestän sen, että minua hakataan median puolelta, mutta sitä en hyväksy, että lapset ja sukulaiset vedetään asemani vuoksi lokaan.

Kansan Uutiset ja Yle ovat kertoneet, että Sipilän lapsilleen kolme vuotta sitten siirtämä sijoitusyhtiö omistaa viisi prosenttia Katera Steel -yhtiöstä, joka on saanut noin puolen miljoonan euron arvoisen tilauksen. Yhtiön pääomistajat ovat Sipilän serkkuja ja enoja ja Sipilän isoisä perusti Katera Steelin edeltäjäyhtiö Hitsaus ja levytakomo ky:n.

Ylen haastatteleman Terrafamen toimitusjohtaja Joni Lukkaroisen mukaan Katera Steeliltä tehty hankinta on tosin kilpailutettu konsulttiyhtiö Pöyryn akutta.

”En voi vaatia sukulaisia luopumaan työstään”

Sipilä sanoo luopuneensa yritysomistuksistaan vuonna 2013 kytkentäepäilyjen hälventämiseksi.

– En voi vaatia kaikkia sukulaisia luopumaan työstään asemani vuoksi, Sipilä kirjoittaa.

Vihreiden kansanedustaja Touko Aalto ehti jo perjantaina tiedotteessaan vaatia Sipilän jääviyden selvittämistä Talvivaaran kaivoksen asioiden käsittelyssä.

– Herää kysymys, onko pääministeri Sipilä ollut jäävi tekemään talouspoliittisessa ministerivaliokunnassa 100 miljoonan euron pääomituspäätöstä, jos hänen lähisukulaisensa voivat saada päätöksestä merkittävän taloudellisen hyödyn, Aalto sanoi tiedotteessa.

Terrafame sai toissa viikolla hallitukselta luvan jatkaa rahoitusneuvotteluita vielä vuodenvaihteen yli. Talouspoliittinen ministerivaliokunta päätti myös, että Terrafame Groupin lisäpääomitukseen varataan 100 miljoonaa euroa.

Juha Sipilän blogi luettavissa täällä


Lue myös nämä


Kommentit (48)

  • Pipilä

    Ja sopivasti siirretään lääkekorvauksista sata milliä Terrafameen.

  • Nimetön

    On järkyttävä huomata,miten tietämätön pääministerimme on?Ei ole ihme,jos asiat on hoidettu päin peeetä.Ketkukepu suosii toista samallaista,nimittäin Olli Rehn sanoi,ettei Sipilä tiennyt mistään mitään.Kyllä Sipilä on tyhmä,jos väittää,ettei tiennyt sukulaisten kytköt Terrafameen.On lapsellista väittää,että sukulaisten täytyisi luopua yhtiöistä ministerin hommien takia.Kukaan ei sitä ole vaatinutkaan.

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös

Sammio