Sinisten suuri pamaus oli uusi logo

Eduskuntaryhmien kokouksia lähetetään livenä ehkä vielä tänä vuonna.

Kimmo Penttinen
Sinisten suuri pamaus oli uusi logo
Anita Simola

Sinisten vaalipäällikkö Pekka Sinisalo ja puoluesihteeri, kansanedustaja Matti Torvinen (sin.) istuvat sinisten ryhmähuoneessa hymyillen. Molempien puvun takin alta pilkottavat samanlaiset t-paidat.

–Näyttäkääpä nyt, mikä ihmeen paita teillä on päällä?

Miehet eivät paljasta t-paitojaan, sillä ne liittyvät uutiseen, joka on määrä kertoa tiedotustilaisuudessa. Kutsussa mainitaan vain, että kyseessä on iso paljastus puolueen identiteettiin liittyen. Villit huhut kiertävät eduskunnassa. Onko lisää loikkareita? Siirtyvätkö siniset porukalla jonnekin?

Ei ja ei.

Suuri paljastus tussahti, sillä kyseessä oli puolueen uuden logon lanseeraus.

Puolueen puheenjohtaja Sampo Terho totesi, että uuden puolueen perustamisvaihe on nyt päättynyt. Sinisten tarina alkoi viime kesäkuussa, kun perussuomalaiset jakautuivat kahtia myrskyisän Jyväskylän puoluekokouksen jälkeen.

Puolueen uusi logo on sininen, jossa on aavistus harmaata ja valkoista. Siinä voi nähdä liekin tai pisaran.

Logossa on kaksi samanlaista puolikasta. Se kertoo Terhon mukaan siitä, että puolue korostaa yksilöllisyyttä, mutta myös yhteisöllisyyttä.

–Olemme uudistusmielinen konservatiivipuolue, Terho linjasi.

Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että puolue haluaa uudistaa homehtuneet rakenteet. Uudistusmielisen konservatiivipuolueen linja on uskoa yksilöön ja perheeseen, pienempään valtioon ja vähäisempään sääntelyyn.

Avoimuutta peliin

Puolueen varapuheenjohtaja Tiina Elovaara (sin.) tähdensi, että siniset haluavat olla edelläkävijä, kun poliittinen kenttä on murroksessa.

–Toivomme, että voimme haastaa myös vanhoja poliittisia puolueita.

Siniset on maalaillut tukun uudistuksia, joita voidaan päästä kokeilemaan jo tänä vuonna.

–Ainakin osa eduskuntaryhmän kokouksista voitaisiin lähettää livenä. Uskon, että voisimme kokeilla tätä vielä tämän vuoden aikana.

Siniset toivovat, että puolueiden ja eduskuntaryhmien yhteistyö lisääntyisi.

Lisäksi puolue on perustanut keskustelualustan, johon aluksi toivotaan mukaan puolueen jäsenet, mutta myöhemmin myös muut poliittisista aiheista kiinnostuneet.


Kommentit (2)

  • Nimetön

    Sampo merkki. Sopuliryhmän oma tunnus, tosi omaperäinen kuin Mustanaamiolla.

  • Nimetön

    Eiks toi ole s-marketin merkki…

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös

Sammio