Sdp:n Heinäluoma: Suomessa menossa vallankumous – konkari panttaa presidenttiehdokkuuttaan

Joel Maisalmi
Sdp:n Heinäluoma: Suomessa menossa vallankumous – konkari panttaa presidenttiehdokkuuttaan

Sdp:n kansanedustaja Eero Heinäluoma ei kerro onko hänellä kiinnostusta puolueen presidenttiehdokkaaksi.

Anita Simola

Sdp:n pitkän linjan vaikuttaja, kansanedustaja Eero Heinäluoma kuvailee, että Suomessa on käynnissä yhden sortin vallankumous, jota läheskään kaikki eivät ole huomanneet.

– Työnantajien EK lopetti keskitettyjen palkkaratkaisujen ja keskusjärjestösopimusten tekemisen. Se tarkoittaa suurempaa valtaa markkinoille ja vahvemman vallankäyttöä.

Hänen mukaansa markkinaorientoituminen näkyy eri puolilla vahvana.

– Siitä ovat esimerkkeinä sote-uudistus ja liikennekaari. Nyt olen huolissani, että työllisyyden hoito joutuu markkinoiden armoille. TE-toimistot lopetetaan ja työllisyyden hoito siirtyy maakuntien vastuulle. Ne siirtävät homman yksityisille yrityksille.

Heinäluomalla olisi kannatusta puolueen presidenttiehdokkaaksi, mutta hän kieltäytyy edelleen. Tosin hän ei käytä ehdottomasti en -sanontaa.

Lännen Median kyselyssä joka kolmas puolueen vaikuttajista toivoo hänen asettuvan ehdolle vaaliin. Heinäluoma on tuesta kiitollinen, mutta kasvavat paineet ovat myös kiusaannuttavia.

– Olen vähän kiusaantunut keskustelusta. Keskustelu ehdokkaasta on aikataulullisesti ja henkilöistä puoluejohdon käsissä. Rinne on sanonut, että hän ottaa asian työlistalle kuntavaalien jälkeen.

Sdp:n Jutta Urpilainen oli vahva ennakkosuosikki presidenttiehdokkaaksi, mutta hän kieltäytyi ehdokkuudesta perhesyiden vuoksi.


Kommentit (5)

  • Eero Heinäluoma koko kansan presidentiksi 2018

    Hyvä Eero!

  • Nimetön

    Lueskelin hyllystä löytynyttä Matti Saaren kirjaa Kari Kairamosta. Siinä siteerattiin Kalevi Sorsan kirjaa ajan ilmiöistä, kun nuoremmat vuorineuvokset ajoivat voimakkaasti mm paikallista sopimista ja valtion yhtiöiden yksityistämistä. Tuntuuko tutulta? Kairamo ei saanut Väyrysestä presidenttiä, mutta kepulainen tavoite ja kabinettisopimukset näyttävät toteutuvan lopulta Sipilän johdolla. Toisaalta Kairamo loi Nokian suuruuden, vastaavaan eivät nykyjohtajat yllä. Silloin Manu oli poliitikkona taitava ja hän luotsasi maatamme jokseenkin kunnialla. Väyrynen olisi ollut täysin talutusnuorassa -kuten Sipiläkin. Demarien olisi kannattanut niellä ylpeytensä ja asettua Niinistön taakse. Omasta joukosta ei oikein presidenttiä löydy -toivottavasti ottivat opikseen ”Muumimamman” tuhoista.

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös