Sataedun yt-neuvottelut: Enintään 12 irtisanotaan

Sataedun yt-neuvottelut: Enintään 12 irtisanotaan

Sataedussa on noin 3 000 opiskelijaa ja henkilökuntaa lähes 300.

Ville HammarbergKokemäki

Sataedussa toukokuussa aloitetut yt-neuvottelut ovat päättyneet. Neuvottelut koskivat Satakunnan koulutuskuntayhtymän kaikkia toimintoja ja koko henkilöstöä, lähes 300 henkilöä.

Neuvotteluiden seurauksena Sataedu irtisanoo enintään 12 henkilöä ja osa-aikaistaa enintään kaksi henkilöä. Myös muutamat työtehtävien ja -nimikkeiden muutokset ovat mahdollisia. Aloitettujen yt-neuvotteluiden enimmäisvähennystarpeeksi ilmoitettiin alun perin 35 henkilötyövuotta. Sen jälkeiset henkilökunnan eläköitymiset ja päättyneet määräaikaiset työsuhteet ovat jo vähentäneet henkilökuntaa 19 henkilöllä.

Koulutuskuntayhtymän johtajan Matti Isokallion mukaan irtisanomiset täsmentyvät lähiviikkoina.

–Emme lähde nyt kohdentamaan niitä eri aloille. Toimipaikka on asiassa toissijainen seikka, sanoo Isokallio.

Yt-neuvottelujen tarve johtui ammatillisen peruskoulutuksen rahoituksen vähenemisestä. Viime vuodesta rahoitus on vähentynyt lähes 14 prosenttia ja vuodesta 2013 noin 30 prosenttia. Taloudelliset toimintaedellytykset vuosina 2017–2018 edellyttävät 2,3–2,8 miljoonan euron säästöjä.

–Epävarmuutta aiheuttaa se, ettei meillä ole vielä tietoa ensi vuoden rahoituksesta. Odotuksena on, että kykenemme etenemään nyt päätetyillä toimenpiteillä.

Henkilöstökustannusten lisäksi säästöjä on haettu muun muassa käytössä olevia kiinteistöjä vähentämällä.

–Kokemäellä on purettu asuntola, Kankaanpäässä on keskitetty toimitiloja ja Nakkilassa toimimme keskitetysti nyt Villilässä. Nakkilan ja Harjavallan toimitilat ovat vuokralla. Huittisten kiinteistö olisi tarkoitus myydä ja jäisimme itse vuokralle. Tietenkin itse toiminta säilyy Huittisissa.

Isokallio uskoo Sataedun tulevaisuuden olevan valoisampi.

–Uusi lainsäädäntö ja opetus- ja kulttuuriministeriön myöntämä, vuoden 2018 alussa voimaan astuva koulutuksen järjestämislupa antavat meille hyvät mahdollisuudet järjestää edelleen laadukasta koulutusta. Eri alojen tutkintokoulutusten lisäksi saimme järjestämisluvan laajennettuun oppisopimuskoulutukseen, työvoimakoulutukseen, vankilaopetukseen ja myös Pirkanmaalla annettavaan logistiikan tutkintokoulutukseen, Isokallio kertoo.

Sataedun toimipaikat sijaitsevat Harjavallassa, Huittisissa, Kankaanpäässä, Kokemäellä, Nakkilassa ja Ulvilassa. Niiden lisäksi koulutuksia järjestetään Rauman, Tampereen ja Turun toimipisteissä.


Lue myös nämä


Kommentit (1)

  • Sivusta seurannut

    Hallintokulut käsittämättömän raskaat jokaisessa koulutuskuntayhtymässä. Nuorten säästöt jo tehty. Opettajat ajettu ahtaalle. Turhia hankkeita ja projekteja vuodesta toiseen jotka eivät hyödytä toisen asteen nuorta opiskelijaa millään tavalla. Käytävällä juoksee muita kuin opetushenkilöstöa jonoksi asti.
    Teollisuudessa on siivottu suojatyöpaikat vuosikymmen sitten.
    Yhtymähallituksella olisi nyt paikka tarkastella jokaisen koulutuskuntayhtymän säästöjen kohdentamista.

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös

Sammio