Sarjakuristajan syytettä käsiteltiin hovissa –  syyttäjän mukaan miehellä oli tarkka suunnitelma 17-vuotiaan tytön kuristamisesta

Syyte valmistelurikoksesta kaatui käräjillä näytön puutteeseen

Atte Kajova
Sarjakuristajan syytettä käsiteltiin hovissa –  syyttäjän mukaan miehellä oli tarkka suunnitelma 17-vuotiaan tytön kuristamisesta

Michael Penttilä kiistää käyneensä tytön asunnon oven takana tai pyrkineensä asuntoon.

Jecaterina Mantsinen, olli-pekka paajanen, STTHelsinki

Sarjakuristajana tunnetun 52-vuotiaan miehen syytettä törkeän henkeen tai terveyteen kohdistuvan rikoksen valmistelusta käsiteltiin tiistaina Helsingin hovioikeudessa.

Syyttäjän mukaan Michael Penttilä laati yksityiskohtaisen suunnitelman 17-vuotiaan tytön tappamisesta tai törkeästä pahoinpitelystä kuristamalla. He asuivat samassa taloyhtiössä.

Helsingin käräjäoikeus on aiemmin hylännyt tapauksessa syytteen näytön puutteessa.

Syyttäjän mukaan Penttilä pyrki väkivalloin asuntoon, jossa tyttö asui. Hän yritti syyttäjän mukaan avata ovea tuntemattomalla esineellä noin kymmenen minuutin ajan.

–Penttilällä on ollut mustat nahkakäsineet kädessä pyrkiessään asuntoon, mikä on Penttilän "tavaramerkki" hänen kuristaessaan uhreja, syyttäjä kertoo valituksessaan.

Kaksi kuukautta oviepisodin jälkeen Penttilä pudotti tytön asunnon postiluukusta kirjeen, jossa hän on pyytänyt ottamaan yhteyttä seurustelutarkoituksessa.

Penttilä kiistää käyneensä tytön asunnon oven takana tai pyrkineensä asuntoon. Hänen mukaansa kirje oli osoitettu jollekin muulle.

–Kirjeellä lähestyminen liittyy Penttilän treffipalstalla tapaamaan "henkilöön" ja erehdykseen siitä, että tyttö olisi tämä henkilö, vastauksessa kerrotaan.

Näyttö ei riittänyt käräjillä

Tyttö kertoi käräjillä, että hän oli mennyt ovelle ja nähnyt ovisilmästä miehen, jolla oli nahkahanskat. Tytön mukaan hän näki miehen vain hetken aikaa, sillä tämä peitti ovisilmän.

Käräjäoikeus katsoi, että virheellisen tunnistamisen riski on varteenotettava. Oikeuden mukaan näyttöä ei ollut myöskään siitä, että Penttilä olisi tarkkaillut tyttöä.

Syyttäjän valituksen mukaan tyttö on tunnistanut varmuudella olla olleen henkilön Penttiläksi. Syyttäjä vaatii tälle neljän vuoden vankeusrangaistusta.

Penttilä on tuomittu useista henki- ja väkivaltarikoksista. Hän on kuristanut hengiltä äitinsä, 12-vuotiaan tytön ja naistuttavansa. Lisäksi hänellä on tuomiot muun muassa törkeästä raiskauksesta.

Oikeudessa hän on perustellut tekoja esimerkiksi sadomasokistisena seksinä.


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös

Sammio