Putkonen: Natseiksi leimatut ovat tehneet Tiina Elovaarasta ja Simon Elosta rikosilmoituksia

Joel Maisalmi
Putkonen: Natseiksi leimatut ovat tehneet Tiina Elovaarasta ja Simon Elosta rikosilmoituksia
Aki Taponen

Perussuomalaisten puoluevirkailija Matti Putkonen kertoo Lännen Medialle, että Uusi vaihtoehto -eduskuntaryhmän puheenjohtajasta Simon Elosta ja varapuheenjohtajasta Tiina Elovaarasta on tehty rikosilmoituksia.

Syynä on se, että he leimasivat natsitervehdyksen tekijöiksi puoluekokousosanottajia, jotka todellisuudessa ottivat kättä nostamalla kantaa puolueen presidenttiehdokasasiaan.

– He tekivät näistä ihmisistä julkisuudessa natseja. Se on loukannut heidän ihmisarvoaan ja heidän perheitään, Putkonen sanoo.

Putkosen mukaan Elo ja Elovaara tiesivät, missä tilanteessa kuva on otettu, koska he sanoivat järkyttyneensä salissa tapahtuneesta.

–Kyse oli presidentinvaalien käsittelyn aikana tapahtuneesta äänestyshässäkästä. Kokouksen puheenjohtaja oli esittänyt kädennostoäänestystä, mutta hän ei muistanut, että kokouksessa kaikilla ei ole äänioikeutta, Putkonen kertaa.

Putkonen on odottanut, että Elollla ja Elovaaralla olisi ollut kanttia pyytää julkisesti anteeksi loukkaamiltaan ihmisiltä.

–Mutta he eivät ole tehneet sitä. Kaksikko on ilmoittanut, että heillä on nollatoleranssi ihmisarvoa loukkaavia puheita vastaan. Nyt se paukkuu, ja päreet vain lentelevät, Putkonen ihmettelee.

Tiina Elovaara korosti keskiviikkona tiedotteessaan, ettei illalla vielä tiennyt keskustelussa esille nousseen kuvan taustoja, jotka Yle ripeästi selvitti.

–Asia selvisi parhain päin. Minulle on kuitenkin lähetetty myös videokuvaa kokouksesta. Senkään pohjalta ei kuitenkaan voi tehdä suoria johtopäätöksiä, mutta toin asian esiin, koska se herättää kysymyksiä.

Elovaara on kuullut myös, että eduskunnan käytävillä on liikkunut huhuja, joiden mukaan puoluekokouksessa on tehty natsitervehdyksiä.

–Itse en käyttänyt sitä sanaa, koska en halua viedä sitä niin pitkälle, Elovaara toteaa.


Kommentit (4)

  • Nimetön

    Sen rikosilmoituksen voi helposti tehdä omassa eduskuntaryhmässä, siinä kun on lähes kolmannes poliiseja.

  • Nimetön

    Putkonenhan on ollut Halla-Ahovastainen ja nyt yrittää takkia kääntämällä säilyttää työmiehen asemansa, melko liero.

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös

Sammio