Presidentti Niinistö matkustaa New Yorkiin YK:n yleiskokouksen avajaisiin – Ohjelmassa myös Donald Trumpin isännöimä tilaisuus

Shoja Lak
Presidentti Niinistö matkustaa New Yorkiin YK:n yleiskokouksen avajaisiin – Ohjelmassa myös Donald Trumpin isännöimä tilaisuus

Presidentti Sauli Niinistö matkustaa syyskuun lopulla New Yorkiin.

Minna Akimo

Presidentti Sauli Niinistö matkustaa kuun lopulla New Yorkiin, jossa hän osallistuu YK:n 73. yleiskokouksen avajaisviikolle. Avajaisviikko on 23.–28. syyskuuta.

Matkan aikana presidentti Niinistö vierailee myös Washingtonissa.

Maanantaina Niinistö osallistuu Nelson Mandelan kunniaksi järjestettävään Nelson Mandela Peace Summit -juhlaistuntoon sekä Yhdysvaltain presidentti Donald Trumpin isännöimälle vastaanotolle.

YK:n yleiskokouksessa presidentti toimii Suomen valtuuskunnan puheenjohtajana. Kansallisen puheenvuoron Niinistö pitää YK:n yleiskokouksen avajaisissa tiistaina 25. syyskuuta.

Suomen valtuuskuntaan kuuluvat myös ulkoministeri Timo Soini, ulkomaankauppa- ja kehitysministeri Anne-Mari Virolainen sekä sosiaali- ja terveysministeri Pirkko Mattila.

Presidentti Niinistö puhuu tiistaina myös rauhanturvaamisen tulevaisuutta käsittelevässä korkean tason tapaamisessa, jota isännöi YK:n pääsihteeri António Guterres.

Lisäksi presidentti osallistuu YK:n tasa-arvojärjestön UN Womenin HeForShe-tapahtumaan, jonka vaikuttajaryhmään hän on kuulunut vuodesta 2015 lähtien.

Vaikuttajaryhmään kuuluvat ihmiset ovat sitoutuneet toimimaan sukupuolten välisen tasa-arvon edistämiseksi ja rohkaisemaan erityisesti miehiä ja poikia mukaan tasa-arvotyöhön.

Niinistö osallistuu viikon aikana myös Ranskan presidentti Emmanuel Macronin isännöimään ilmastonmuutoksen torjuntaa käsittelevään One Planet Summit -kokoukseen.


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös

Sammio