Porin kaupungin tappio täsmentymässä 150 000 euroon

Hanna Laasanen/arkisto
Porin kaupungin tappio täsmentymässä 150 000 euroon
Ville HammarbergPori

Porin kaupunginjohtajan Aino-Maija Luukkosen mukaan Porin kaupungin tappio Nextjetin lentoliikennetuessa on täsmentymässä noin 150 000 euron summaan.

–Valvomme tietenkin etuamme konkurssissa. On kuitenkin todettava, että summan saaminen takaisin on epätodennäköistä.

Summa on harmillinen, mutta vielä harmillisempaa on se, että Satakunnan elinkeinoelämä on Porin kaupungin kovista ja jopa epäitsekkäistä panostuksista huolimatta jäämässä vaille lentoyhteyksiä pääkaupunkiin ja Ruotsiin.

–Tämä on masentava asia Satakunnan elinkeinoelämän kannalta.

Luukkosen mukaan on tärkeää, ettei nyt tehdä hätiköityjä ratkaisuja.

–Ei pidä hötkyillä. Vaihtoehtoja mietitään. Meillä on strateginen valinta, että Porin lentoliikennettä ja lentokenttää kehitetään.

Luukkonen ei lähde nyt spekuloimaan lentotoiminnan jatkajaa.

–Voimme vain jatkossa harkita millaisen toimijan kanssa yhteistyötä voitaisiin tehdä. Joka tapauksessa Porin kaupungilla on toimijoista pitkäaikainen kokemus. Takanahan ovat jo entuudestaan Finncomm Airlines ja Air100.


Lue myös nämä


Kommentit (10)

  • AM

    Hyvä, että on panostettu. Toivotaan jatkossakin, että operaattori löytyisi. Lentoyhteyksiä maakuntakaupungeista tarvitaan. Yhteistyökuviota Jyväskylän, Seinäjoen tai Vaasan kanssa kannattaa miettiä.

  • Nimetön

    Pikkusumma hyötyyn nähden, Lentoyhteydet toimivat toista vuotta erittäin tiheinä, ja matkustajia riitti yli odotusten. Ei Pori sille mitään mahda, jos yritys menee konkurssiin. Viimeinen vuosi kuitenkin osoitti, että tarvetta ja kysyntää on eli eteenpäin ja nopeasti yhteys Norraan.

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös

Sammio