Poliisin some-päivitys asunnostaan löytyneestä 90-vuotiaasta vanhuksesta nostaa kyyneleet silmiin – "Kuoleman merkit olivat ilmassa"

Katarina Sallyla
Poliisin some-päivitys asunnostaan löytyneestä 90-vuotiaasta vanhuksesta nostaa kyyneleet silmiin – "Kuoleman merkit olivat ilmassa"
Eero Leppänen

Lapin poliisi teki perjantaina poikkeuksellisen pitkän Facebook-päivityksen.

Kyseessä oli poliisipartion kertomus vanhuksesta, jonka naapurit olivat huolestuneet kun häntä ei ollut näkynyt pariin viikkoon.

Poliisipartio oli huolestunut jo rappukäytävässä olevasta hajusta ja uskoivat, että asunnosta löytyy vainaja.

Asunnosta oli kuitenkin löytynyt nukkuva vanhus, joka oli laskenut tarpeet allensa ja kieltäytynyt kauempana asuvien omaisten avusta.

"Ajattelin, että kuolemanmerkit oli nähtävissä jo pikaisella silmäyksellä. Miehen kädet olivat violetin sävyiset, nilkat ja pohkeet pahasti turvoksissa."

"Marsimme kohti makuuhuonetta, kunnes partiokaverini pysähtyi, kääntyi puoleeni ja ilmoitti, että "Se kuorsaa!"

Vanhus toimitettiin sairaalahoitoon.

" Tuolla keikalla tuli kuitenkin mieleen, että meidän kaikkien olisi tärkeä huolehtia lähimmäisistä. Jos vaan voidaan, niin autetaan sukulaisia, tuttavia ja naapureita. Erityisesti iäkkäitä sellaisia. Ja huolestutaan myös, jos siihen on aihetta. Suomalainen sisu kun ei anna periksi todeta, että nyt mie en pärjää enää yksin. Joskus sinnikäs naapuri tai muu lähimmäinen voi olla se viimeinen apu. "


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös

Sammio