Poliisi epäilee terroristisen teon valmistelua Helsingissä – kohteena Temppeliaukion kirkko

Jukka Lehtinen
Poliisi epäilee terroristisen teon valmistelua Helsingissä – kohteena Temppeliaukion kirkko

Temppeliaukion kirkon eteen tuotiin maanantaina betoniesteitä.

STTHelsinki

Keskusrikospoliisi (KRP) epäilee, että Helsingissä olisi valmisteltu terroristista tekoa, jonka kohteena olisi Temppeliaukion kirkko. Poliisi kertoo tiedotteessa käynnistäneensä kaikki toimenpiteet uhan selvittämiseksi.

–Jokaisen kansalaisen turvallisuus pyritään vahvistamaan kaikin mahdollisin tavoin, KRP:n rikosylikomisario Tero Haapala kommentoi STT:lle.

Temppeliaukion kirkon alueella oli sunnuntaina näkyvä operaatio rikoksesta epäillyn henkilön tavoittamiseksi. Maanantaina kirkon eteen laitettiin useita betoniesteitä.

Haapalan mukaan näkyvä operaatio kertoo siitä, että uhkaan on suhtauduttu vakavasti. KRP arvioi kuitenkin, että sunnuntain kaltaista operaatiota ei ole tarpeen jatkaa.

–Kansalaisen on turvallista jatkaa normaalia arkista elämäänsä, Haapala kommentoi kysymykseen siitä, onko uhka edelleen olemassa.

Koska asian selvittäminen on kesken, ei KRP kommentoi tapauksen yksityiskohtia sen tarkemmin. Haapala ei kommentoi esimerkiksi sitä, miksi Temppeliaukion kirkkoa epäiltiin kohteeksi.

Töölön kirkkoherra Auvo Naukkarinen kertoi aiemmin, että esteet on järjestetty paikalle seurakunnan, kaupungin ja poliisin toimesta.

Naukkarinen kertoi STT:lle, että betoniesteet liittyvät liikennejärjestelyihin ja alueen liikenteen turvaamiseen. Helsingin poliisista ei illalla kommentoitu STT:lle eilistä operaatiota tai betoniesteiden laittamista.


Lue myös nämä


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös

Sammio