Pensselisetäkin hykertelee - jokirantaan uudet pystykaiteet

Veera Korhonen
Pensselisetäkin hykertelee - jokirantaan uudet pystykaiteet

Pensselisetä maalasi Etelärannan kaiteita kesällä 2015. Nyt rantaan on valittu uusi kaidemalli.

Ville HammarbergPori

Porin Etelärannan arvoalueen Jokikeskus-hankkeen ensimmäisen vaiheen rakennustyöt ovat täydessä käynnissä Cafe Jazzin ja Porin sillan välisellä osuudella.

Kaupunkilaisten mielenkiinnon kohteena olleet vanhat vaakatasossa olevat rannan putkikaiteet saavat väistyä kyseiseltä osuudelta ja tilalle tulevat pystyripaiset kaide-elementit. Kaiteet eivät ole koristeellista vintagea, vaan käytännölliset ja siistit pystykaiteet, jotka ovat ennen kaikkea erittäin turvalliset lapsille ja muille Etelärannan käyttäjille. Kaide-elementtejä asennetaan kaikkiaan 56 kappaletta.

Rannan kaiteista huolta kantanut Markku "pensselisetä" Tanttinen (sd.) on uusista kaiteista hyvillään.

–Olen hyvin tyytyväinen Etelärannan kunnostukseen, sanoo Tanttinen joka vuonna 2015 hioi ja maalasi itse rannan kaiteet, koska kaupunki ei tuolloin osoittanut kaiteiden kunnostukseen määrärahoja.

Uudet kaiteet eivät vielä tuhoa Tanttisen tekemää työtä, koska ne tulevat galvanoitujen kaiteiden tilalle, joita Tanttinen ei joutunut työrupeamassaan käsittelemään. Pensselisedän maalaamat kaiteet uusitaan mahdollisesti vasta 2019 tai 2020.

–Kyllä takuuni kestää siihen saakka, sanoo Tanttinen.

Nyt asennettavat kaiteet ovat kuumasinkittyä terästä ja niiden maalipinta on graffiitinharmaa. Ohjeiden mukaan kaiteissa on "ruisku- tai pulverimaalaus, ei siveltimen käyttöä", joka rajoittanee kansalaisaktivismia rannan kaiteiden ylläpidossa.


Kommentit (2)

  • Nimetön

    Kuumasinkittyjen kaiteiden maalaus? aika riskaabeli homma. Mites mahtaa pysyä ja kuinka kauan?
    Kuumasinkittyjen tuotteiden Ruisku/ polttomaalaus ei ole ihan simppeliä , tai maalaus ei ole vaikeeta vaan melkein heti sinkityksen jälkeen muodostuvan ns. oksidikerroksen poisto ja sen kun kaiken on osuttava nappiin ko.prosessissa. (mm. oksidi poisto ,ilman lämpötila ,ilman suhteellinen kosteusprosentti ym.ym. maalauksen ja varastoinnin aikana.
    ehkäpä kuitenkin hallitsevat homman . toivottavasti…

  • P.J!

    Eteläranta on kokonaisuudessaan hienointa mitä porista löytyy!Aluetta ei ole oikein osattu kaupungin toimesta ”julkituoda”,sen kaikilla vahvuuksilla!Nyt näyttää tilanne hyvältä,muutoksia ja korjaustöitä tehdään,joten innolla odotan jokirannan uutta ilmettä,jonka alkuunsaattamisessa Markku Tanttisen suorittamalla kaiteiden maalaustyöllä lienee ollut oma merkityksensä!

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös

Sammio