Pekka ajoi koiran päälle ajaneen ja eläimen kitumaan jättäneen autoilijan kiinni – "Ei kuulemma voinut pysähtyä, kun oli kiire häihin ja oli lapsiakin kyydissä"

Anssi Jokiranta
Pekka ajoi koiran päälle ajaneen ja eläimen kitumaan jättäneen autoilijan kiinni – "Ei kuulemma voinut pysähtyä, kun oli kiire häihin ja oli lapsiakin kyydissä"
Katja Kärki

Pekka Kustula oli ajamassa lauantaina Kuopiosta Sodankylään, kun hieman ennen Ranuaa tielle juoksi harmaanorjanhirvikoira. Kustulan edessä ajanut autoilija väläytti jarruvaloja ja törmäsi koiraan.

Kustula näki, kun auto osui koiran takapäähän niin että eläin lensi ojaan.

–Mutta auto jatkoi matkaa pysähtymättä! Vilkutin pitkiä valoja ja toivoin, että auto pysähtyy. Mutta ei, se pakeni paikalta, kertoo Kustula.

Kustula pysäytti oman autonsa ja meni ulos. Koira tuli Kustulan luo ja lyyhistyi siihen. Sen sieraimista valui verta, ja se oli selvästi pahasti loukkaantunut.

–Koiranomistaja tuli paikalle ja kerroin pikaisesti tilanteen. En ehtinyt ottaa auton rekisterinumeroa, mutta sanoin, että voin ajaa auton kiinni. Annoin omistajalle puhelinnumeroni ja sain auton kiinni 30 kilometrin takaa-ajon jälkeen.

Kustula sai autoilijan pysähtymään ja kuljettaja avasi ikkunan. Ratissa oli nainen ja kyydissä kaksi lasta.

–Kuljettaja kysyi, että sattuiko koiraan. No sattui ja pahasti! Ei kuulemma voinut pysähtyä, kun oli kiire häihin ja oli lapsiakin kyydissä.

Kustula seisoi vieressä niin kauan, että kuljettaja soitti koiran omistajalle. Koira oli kuollut tielle.

–Onnettomuuksia sattuu, enkä usko, että kuljettaja olisi voinut koiraa väistää. Mutta tuo loppukäyttäytyminen oli jotain aivan pöyristyttävää! Lähdin itse paikalta, kun asia on nyt koiranomistajan ja yliajajan välinen.

Eläinsuojelulain mukaan jokainen on vastuullinen huolehtimaan loukkaantuneesta eläimestä. Vahingoittunutta eläintä ei saa jättää oman onnensa nojaan, vaan sitä on pyrittävä auttamaan.

Jos eläin on loukkaantunut niin pahasti, että se on lopetettava, on paikalle syytä hankkia ammattilainen lopettamaan eläin. Yhteyttä voi ottaa paikalliseen riistanhoitoyhdistykseen, eläinlääkäriin tai poliisiin. Metsästyskoiralla on usein kaulassaan tutkapanta, joten omistaja tulee paikalle nopeasti.


Kommentit (15)

  • Nimetön

    ”Työtehtävissä” !? Ajamassa riistaa maantiellä! Koiraan törmännyt kuljettaja teki sen pienen virheen, ettei soittanut 112:een ja selittänyt tilanteen ja ettei voi itse tehdä asialle enempää; ei lopettaa koiraa tms. Suuremman virheen tekivät koiran omistaja ja ”takaa-ajaja” !

  • Nimetön

    Koira joka on työtehtävissä saa olla irrallaan. Aikuiset, olkaa esikuvina lapsille. Tuo koira kuoli, otan osaa, mutta karkuun ei autoilija saa lähteä vaan vastuu pitää kantaa.

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös

Sammio