Paavo Väyrynen haluaa kansanäänestyksen Suomen EU-jäsenyydestä – pidettäisiin EU-vaalien yhteydessä

Kansanedustaja Paavo Väyrynen (kapu.) jätti eduskuntaan lakialoitteen, jossa vaaditaan kansanäänestystä paitsi Suomen Euroopan unionin jäsenyydestä myös Suomen jäsenyydestä Euroopan talous- ja rahaliitossa.

Pentti Vuosaari
Paavo Väyrynen haluaa kansanäänestyksen Suomen EU-jäsenyydestä – pidettäisiin EU-vaalien yhteydessä

Kansaedustaja Paavo Väyrynen jätti lakialoitteen, jossa vaaditaan kansanäänestystä Suomen EU-jäsenyydestä. Arkistokuva.

Markku UhariHelsinki

Kansanedustaja Paavo Väyrynen (kapu.) on jättänyt perjantaina eduskuntaan Suomen EU-jäsenyyttä koskevaa kansanäänestystä vaativan lakialoitteen.

Lakialoitteessa esitetään lisäksi, että kansanäänestyksessä kysyttäisiin myös mielipidettä Suomen jäsenyydestä Euroopan talous- ja rahaliitossa. Käytännössä tämä siis tarkoittaa kansanäänestystä euro-valuutasta.

Lakialoitteen mukaan kansanäänestys olisi luonteeltaan neuvoa-antava, kuten Suomen perustuslaissa määritetään.

–Suomi liittyi Euroopan unionin jäseneksi tavalla, joka on perustuslain valossa hyvin kyseenalainen, lakialoitteen perusteluissa kerrotaan.

Kansanäänestys voitaisiin pitää aloitteen mukaan vuoden 2019 Euroopan parlamentin vaalien yhteydessä.

Väyrysen on määrä kommentoida aloitettaan tänään eduskunnassa pidettävässä tiedotustilaisuudessa.


Kommentit (4)

  • SuomiUlos

    Paljon parempi liitto on Pohjoismaiden Liitto. Siinä olemme tasavertaisia luonnonolosuhteissa. Puhdas luonto, puhtaat maataloustuotteet. Emme käytä Keski- ja Etelä-Euroopan myrkkyjä pelloillamme! Usko, jos tahdot!

  • Nimetön

    Aivan aiheeton. Suomen pitää kuulua EU:hun ja euroon. Eikö Väyrynen voisi siirtyä eläkkeelle? Hän asettaa koko ajan kapuloita Suomen hyvin toimiviin rattaisiin. Hän on Suomelle vahingollinen.

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös

Sammio