STTHelsinki

Oikeusministeri Antti Häkkänen (kok.) esittää lapsiin kohdistuvien seksuaalirikosten rangaistusten kiristämistä. Ministerin mukaan rikoslakiin tulisi lisätä uusi säännös törkeästä lapsen raiskauksesta sekä korottaa seksuaalisen hyväksikäytön enimmäisrangaistusta.

Häkkänen pyysi viime syksynä asiantuntijoita valmistelemaan esityksiä lapsiin kohdistuvien seksuaalirikosten kiristämiseksi. Ministeriön laatimassa muistiossa on esitetty uutta säännöstä, joka koskisi kaikkein törkeimpiä tapauksia. Jos kyse on samanaikaisesti raiskauksesta ja lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä, rikosnimike voisi olla törkeä lapsen raiskaus, josta voisi saada 4–12 vuotta vankeutta.

Muistiossa on pohdittu myös lapsen seksuaalisen hyväksikäytön enimmäisrangaistuksen korottamista neljästä vuodesta kuuteen vuoteen vankeutta. Ministeriön muistio on lähetetty lausuntokierrokselle.

–  Lapsia täytyy kaikin mahdollisin keinoin suojella väkivalta- ja seksuaalirikoksilta. Pyysin virkamiehiltä ehdotuksia seksuaalirikosten rangaistusasteikon arvioimiseksi. Pidän näitä ehdotettuja kiristyksiä kannatettavina ja aion viedä niitä eteenpäin, Häkkänen sanoo tiedotteessa.


Lue myös nämä


Kommentit (2)

  • Nimetön

    Mikä ketun 4-12, laittas ny vaan sen pelkkä 12 vaan.

  • SoS

    Turha pohtia ylärajaa kun yksikään tuomari Suomessa ei anna maksimia. Alarajan nosto tuntuvasti on ainoa toimiva keino saada lässyt tuomarit antamaan kunnon tuomioita.

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös

Sammio