Oikeus antaa tuomionsa Jyväskylän uusnatsimellakasta

STTHelsinki

Keski-Suomen käräjäoikeus antaa tänään tuomionsa uusnatsijärjestö Pohjoismaisen vastarintaliikkeen mellakkajutussa. Yhteensä 22:ta syytetään rikoksista välikohtauksessa, joka tapahtui toissa vuoden elokuussa Jyväskylän Sokoksella.

Mellakan johtamisesta syytetään kolmea miestä. Yksi heistä on Jesse Torniainen, joka on aiemmin käräjillä tuomittu Helsingin asema-aukion törkeästä pahoinpitelystä kahdeksi vuodeksi vankilaan.

Mellakkajutussa syyttäjä vaatii Torniaiselle kymmenen kuukauden ehdotonta vankeutta. Tapahtuma-aikana järjestön Suomen-johtajana toimineelle syyttäjä vaatii seitsemän kuukauden ehdollista vankeutta. Kolmannelle mellakan johtamisesta syytetylle syyttäjä vaatii kahdeksan kuukautta ehdollista.

Yksi väkivallan kohteista on Jyväskylän vuoden 2013 kirjastopuukotuksen uhri. Poliisi ja sittemmin syyttäjä ovat epäilleet uusnatsien tunnistaneen hänet.

Osa syytetyistä on myöntänyt pahoinpitelyn, mutta kaikki ovat kiistäneet mellakan.

Oikeuden tuomio on tulossa kello 14.


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös

Sammio