Nuori, nyt on elämäsi tilaisuus: EU jakaa ilmaisia interrail-passeja 18-vuotiaille – ensimmäiset pääsevät matkaan jo tänä kesänä

LUCA ZENNARO / Epa
Nuori, nyt on elämäsi tilaisuus: EU jakaa ilmaisia interrail-passeja 18-vuotiaille – ensimmäiset pääsevät matkaan jo tänä kesänä

Ilmaisilla interrail-passeilla EU haluaa kannustaa nuoria tutustumaan Eurooppaan ja vieraisiin kulttuureihin. Suunnaksi voi ottaa vaikkapa Italian.

Niina Huuhtanen

Euroopan unioni väläytti jo pari vuotta sitten ajatusta ilmaisten interrail-passien jakamisesta 18-vuotiaille. Nyt idea on vihdoin toteutumassa. Euroopan komissio on myöntänyt 12 miljoonaa euroa kokeiluun, jossa tarjotaan ilmainen interrail-passi 20 000–30 000:lle tänä vuonna 18 vuotta täyttävälle nuorelle. Ensimmäiset pääsevät matkaan jo tänä kesänä.

Asiasta kertoo esimerkiksi Euronews-verkkojulkaisu.

Ilmaisilla interrail-passeilla EU haluaa kannustaa nuoria tutustumaan Eurooppaan ja vieraisiin kulttuureihin. Yli 500 euron arvoisella kortilla voi matkustaa 30:ssä Euroopan maassa.

–Koulutus ei ole vain sitä, mitä oppii luokassa, vaan myös sitä, mitä löydämme kulttuureista ja perinteistä toisilta eurooppalaisilta, sanoo koulutus-, kulttuuri-, nuoriso- ja urheiluasioista vastaava komissaari Tibor Navracsics komission tiedotteessa.

Ilmaisen passin voivat saada kaikki Euroopan unionin jäsenmaiden kansalaiset.

Interrail-kortin lahjoittaminen kaikille 18 vuotta täyttäville EU:n kansalaisille maksaisi arvion mukaan yli miljardi euroa.


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös

Sammio