Nuori kirjailija Salmi sai autokyydin presidentiltä –  mukana matkasi Robin

Minna Nyrhinen-blazquezHelsinki

Linnan juhliin kutsutulla kirjailija ja toimittaja Ronja Salmella oli tänä vuonna erikoinen kohtaaminen illan isännän kanssa, kun hän sai presidentti Sauli Niinistöltä työtapaamisen jälkeen kyydin kotitoimistoonsa Helsingissä.

–  Olin ollut juontamassa koulukiusaamisen vastaisen #kannustusryhmä-kampanjan tilaisuutta Me-talolla, minkä jälkeen presidentti kysyi, mihin suuntaan olin matkalla ja tarjosi minulle kyydin. Autoa ajoi kuljettaja, ja matkalla meillä oli presidentin kanssa kivoja keskusteluita ja tulimme hyvin juttuun. Autossa oli myös kampanjassa mukana ollut laulaja Robin, 24-vuotias Salmi muistelee.

Salmen mukaan kimppakyyti oli hieno hetki, joka kertoo paljon myös suomalaisesta presidentti-instituutiosta.

–  Että meillä on sellaisia valtionpäämiehiä, jotka voivat heittää jonkun toimittajan kotimatkallaan ja ovat valmiita keskustelemaan kaikkien ihmisten kanssa.

Salmen mukaan kyytiä voi pitää myös osoituksena ihmisten välisestä tasa-arvosta Suomessa. Raja ylintä valtaa pitävien ja tavallisten kansalaisten välillä on pieni, hän arvioi.

–  Koen, että presidentin tai kenen tahansa kanssa keskustellessa ei tarvitse katsoa hirveästi ylöspäin vaan voi kohdata ihmisen. Tulee olo, että minäkin voin olla missä tahansa paikassa tässä yhteiskunnassa, hän sanoo.

Luomustrutsin höyhenissä

Salmen juhlapuku itsenäisyyspäivän vastaanotolla on usean nuoren naisen yhteistyönä syntynyt viininpunainen luomus. Anni Ruuthin suunnittelemassa puvussa on käytetty kotimaisen luomustrutsitilan höyheniä, jotka ovat irronneet luonnollisen sulkasadon myötä.

–  Se on siis kipuvapaa ja julmuusvapaa puku, Salmi kertoo.

Korut asukokonaisuuteen on tehnyt Matilda Mannström.


Lue myös nämä


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös

Sammio