Nokian yt-neuvottelut: Työntekijät järkyttyneitä ja kiukkuisia

Arkisto
Nokian yt-neuvottelut: Työntekijät järkyttyneitä ja kiukkuisia

Nokian yt-neuvotteluissa on kyse jopa 1300 työpaikasta.

STTEspoo

Nokian työntekijät ovat järkyttyneitä ja kiukkuisia yhtiön suunnittelemista isoista henkilöstövähennyksistä, sanoo Nokian Espoon-toimipisteen ylempien toimihenkilöiden luottamushenkilö Tuula Aaltola. Suomeen osuvat vähennykset vaikuttavat työntekijöistä kohtuuttoman suurilta.

– Aika järkyttyneet ovat tunnelmat, Aaltola kuvailee STT:lle.

Aaltola toivoo, että vähennyksiä tehdään lopulta merkittävästi vähemmän kuin yhtiön arvioimat 1 300 työpaikkaa. Hän muistelee NSN-aikojaan, jolloin 1 200 työpaikan vähennyssuunnitelmat vähenivät lopulta puoleen.

Espoon yksikköön kohdistuu noin puolet Nokian vähennyksistä. Aaltola ei osannut yhtiön tiedotteen perusteella arvioida vielä, mistä leikataan.

– Ilmeisesti jotain toimintoja Suomessa kuitenkin lopetetaan.

Toimihenkilöiden luottamusmies Yrjö Leinonen Espoosta arvioi Nokian tiedotteen perusteella ammattiliitto Pron sivuilla, että 5G-verkkoon liittyvä tutkimus ja valmistus olisi pysymässä Suomessa.

– Teknologioissa langaton verkkobisnes on Ranskassa hyvää ja siellä on vahvaa osaamista myös IP-reitittimissä. Näissä saattaa olla päällekkäisyyksiä.

Aaltola uskoo silti vakaasti, että pääkonttori pysyy Suomessa ja Espoossa, Nokian menestys kun perustuu Suomessa tehtyyn työhön. Siitäkin syystä vähennyssuunnitelmat tuntuvat kohtuuttomilta.

– Yhtiön kruununjalokivet tehdään jatkossakin Suomessa.

Nokia ilmoitti tiedotteessaan aikovansa tarjota yt-neuvotteluissa bridge-tukiohjelmaa, jota se on aiemminkin käyttänyt tukemaan irtisanottuja. Aaltolan mukaan tukitoimet on aiemmin koettu erittäin hyödyllisiksi. Lisäksi työntekijöillä on todellinen vaikutusmahdollisuus niihin toisin kuin esimerkiksi irtisanottavien määrään, Aaltola huomauttaa.

Yt-neuvottelut alkavat 13.4. Aaltola arvioi, että irtisanomiset toteutetaan juhannuksen tienoilla.


Kommentit (7)

  • pää pois pensaasta!

    Harmi kun ei vielä ollut voimassa työajan pidentäminen. olisi varmaan pelastanut nämäkin irtisanomiset.

  • jep

    Ei ole tainnut tulla tulosta Suomen ”toimipisteistä” viime aikoina. Mitään sellaista mitä Nokia olisi voinut myydä asiakkaille. Ei auta jos on ”hirveen hyvä” ja ”hommia paiskitaan” jos tuloksia ei synny. Jospa Suomen kouluissa opetettaisiin tulevaisuuden uusille kyvyille myös työtehtävien loppuunviemisen, pelkkä innovatiivisuus ja asioiden vatkaaminen ympyrää ei riitä vaan jotakin valmistakin pitäis saada aikaiseksi.

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös

Sammio