Mies antoi 14-vuotiaalle tytölle kannabissätkän – Tuomio pahoinpitelystä, määrättiin maksamaan yli 2 000 euroa korvauksia ja kuluja

Parikymppinen mies antoi tytölle sätkän, jossa oli kannabista. Tyttö luuli sätkän olevan tavallinen tupakka.

Katarina Sällylä / Aamulehden arkisto
Mies antoi 14-vuotiaalle tytölle kannabissätkän – Tuomio pahoinpitelystä, määrättiin maksamaan yli 2 000 euroa korvauksia ja kuluja

Pirkanmaan käräjäoikeus tuomitsi parikymppisen miehen ehdolliseen vankeuteen useista rikoksista. Rikosnimikkeinä oli muun muassa useita näpistyksiä, huumausainerikos ja pahoinpitely.

Jenna Keto-Tokoi

Vuonna 1996 syntynyt mies sai tuomion pahoinpitelystä tarjottuaan 14-vuotiaalle tytölle kannabissätkän viime vuoden elokuussa Virroilla. Tyttö kertoi todistaessaan, ettei tiennyt sätkässä olevan kannabista, vaan luuli sen olevan tavallinen tupakka. Tyttö päihtyi poltettuaan sätkää ja alkoi voida huonosti.

Syyttäjä vaati miehelle tuomiota pahoinpitelystä ja huumausainerikoksesta. Lisäksi asianomistajat vaativat mieheltä 4 000 euron korvauksia tilapäisestä haitasta. Mies kiisti syytteen käräjäoikeudessa ja kielsi luovuttaneensa kannabista tytölle.

Pirkanmaan käräjäoikeus katsoi miehen syyllistyneen tapauksessa pahoinpitelyyn ja huumausainerikokseen. Hänet määrättiin maksamaan tytölle 500 euroa korvausta tytölle aiheutuneesta tilapäisestä haitasta. Lisäksi mies joutuu maksamaan rikosuhrimaksun 80 euroa sekä tytön avustajalle palkkioita 1 760 euroa korkoineen.

Samassa istunnossa mies tuomittiin myös neljästä näpistyksestä ja yhdestä varkauden yrityksestä. Varkauden yritykseen osallistui myös kaksi muuta miestä, joita myös kuultiin oikeudessa.

Kannabista tarjonnut mies tuomittiin viiden kuukauden ehdolliseen vankeusrangaistukseen.


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös

Sammio