Kylpylähotellista kaupat – myyjällä Yyteriin 15–20 miljoonaa euroa maksava suunnitelma

Yyterin kylpylähotellin uudet omistajat suunnittelevat lisäkerrosta cocktailbaareineen. Viereen kaavaillaan 70–90 asunnon kerrostaloa.

Heikki Westergård
Kylpylähotellista kaupat – myyjällä Yyteriin 15–20 miljoonaa euroa maksava suunnitelma

Yyterin kylpylähotellia aletaan kehittää uusin voimin, kun Seppo Mäki-Ullakko tekee tilaa uusille omistajille. Uusi toimitusjohtaja on Minna Laine ja hallituksen puheenjohtaja Sampsa Kataja.

Harri VallinPori

Yyterin kylpylähotelli ja rantaravintola Helmi saivat tiistaina uudet isännät, kun Seppo ja Sinikka Mäki-Ullakon perhe myi Yyterin Kylpylä Oy.n osakekannan joukolle satakuntalaisia yrittäjiä.

Yrityksen uusi toimitusjohtaja ja osaomistaja Minna Laine kertoo, että uusien yrittäjien suurin kehittämishanke on lisäkerroksen rakentaminen kylpylähotellin katolle.

Osaomistaja ja hallituksen puheenjohtaja Sampsa Kataja painottaa, että lisäkerroksen rakentamisessa on kyse vasta visiosta, mutta se saattaa toteutua nopeallakin aikataululla. Voimassaoleva kaava sallii hänen mukaansa yhden lisäkerroksen rakentamisen.

–Lisäkerrokseen on visioitu hotellivieraiden ja muidenkin vieraiden käytössä olevaa cocktailbaaria tai kahvilaa, miksi sitä sitten haluaakin kutsua. Väitän, että jokainen porilainen haluaa käydä siellä coctaililla tai kahvilla.

Heikki Westergård
Yyterin Kylpylähotelli Oy:n hallituksen puheenjohtaja Sampsa Kataja ja osakas Mikko Haaslahti hotellin katolla, jonne on suunnitelmissa rakentaa lisäkerros.

Yyterin Kylpylähotelli Oy:n hallituksen puheenjohtaja Sampsa Kataja ja osakas Mikko Haaslahti hotellin katolla, jonne on suunnitelmissa rakentaa lisäkerros.

Lisäkerrokseen on tarkoitus rakentaa myös tasokkaita kattohuoneistoja, jotka myytäisiin osakehuoneistoiksi. Huoneistojen myyntitulot on määrä käyttää kylpylähotellin ja sen pihojen uudistamiseen ja palvelutarjonnan kehittämiseen.

–Voi sanoa, että lisäkerroksen rakentaminen on edellytys hotellin ja alueen muun infran kehittämiselle, Kataja sanoo.

Rakennuksen nykyiseen ylimpään kerrokseen on tarkoitus rakentaa samassa yhteydessä parvekkeet merenpuoleiselle seinälle.

Uuden kerroksen suunnittelu alkaa Katajan mukaan heti. Kahvila-baari ja ensimmäinen huoneisto voisivat valmistua hänen arvionsa mukaan hyvässä lykyssä vuoden 2018 kesäksi.

–Olemme keskustelleet kaupungin edustajien kanssa siitä, voisiko se olla asuntomessujen yksi etäkohde.

Ennen yrityskauppaa Yyterin Kylpylähotelli Oy Pilkottiin kolmeen osaan, joista kaksi jäi Mäki-Ullakoiden haltuun. Niistä Yyteri Seaside Oy omistaa kylpylähotellin vieressä olevan tontin, jolla 5 000 neliötä rakennusoikeutta. Tuon tontin suhteen omistajilla on suuria suunnitelmia, joiden toteuttamisen hinta-arvio on 15–20 miljoonaa euroa.

–Meidän omat rahat eivät siihen riitä. Etsimme siihen joko yhteistyökumppania, tai myymme sen jollekin, joka hankkeen toteuttaa, Seppo Mäki-Ullakko sanoo.

Ajatuksena on, että tontille nousisi kuusikerroksinen tasokas kerrostalo, jossa olisi huoneistojen koosta riippuen 70–90 asuntoa.

–Olemme ajatelleet, että taloon tulisi monenlaisia asukkaita. Siinä olisi senioriasuntoja, vapaa-ajanasuntoja ja kakkosasuntoja.

Toinen Mäki-Ullakoiden haltuun jäävä yhtiö pyörittää lomamökkikylää, jossa on tällä hetkellä kuusi lomamökkiä.

–Siihen voi tehdä vielä 35 villaa.

Kylpylähotellin huoneita on remontoitu Laineen mukaan huone huoneelta jo edellisten omistajien aikaan, ja sitä on tarkoitus jatkaa. Lähiaikoina on tarkoitus aloittaa myös rakennuksen yleisten tilojen saneeraus.

Hotellin ja rantaravintolan väliselle alueelle on hänen mukaansa tarkoitus tuoda erilaista ajanvietettä kaikenikäisille myös kesäajan ulkopuolella. Tällaisia voisivat olla esimerkiksi kuntoilulaitteet ja lasten leikkipaikka.

Uusien hotelliyrittäjien toiveissa on, että Yyteriin kaavailtu laituri rakennettaisiin.

–Sitä on kovasti toivottu ja täällä on joskus sellainen ollut. Se mahdollistaisi lisää palveluita ja esimerkiksi vesibussiliikennettä, tuore toimitusjohtaja sanoo.

Heikki Westergård
Yyterin Kylpylähotelli Oy:tä vuodesta 2006 johtanut Seppo Mäki-Ullakko luopuu omistuksesta. Uudet omistajat ovat satakuntalaisia yrittäjiä.

Yyterin Kylpylähotelli Oy:tä vuodesta 2006 johtanut Seppo Mäki-Ullakko luopuu omistuksesta. Uudet omistajat ovat satakuntalaisia yrittäjiä.

Yyterin vetovoimaan yrittäjillä on kova usko. Hiljattain Porista uudelleen alkaneiden Tukholman ja Helsingin lentojen he uskovat vain vahvistavan sitä.

–Yyterin alueella ja sen yrittäjillä on potentiaalia vaikka mihin, ja nimenomaan kansainväliseen kasvuun, Kataja sanoo.

Laine kertoo kylpylähotellin pyrkivän lisäämään yhteistyötä alueen muiden yritysten kanssa.

–On ollut puhetta yhteislipukkeista, joissa voitaisiin alkaa myymään esimerkiksi Seikkailupuisto Huikeaa, golfia, kylpylää ja vesiliukumäkiä yhdessä.


Lue myös nämä


Kommentit (19)

  • Huolestunut

    Kannatais uusien omistajien ottaa huomioon tuleva saastuttaja ( tuhkapesulaitos ) Mäntyluotoon. Sieltä puskee satama-altaan katutta saastetta merelle joen virtauksen avittamana. Muistelkaa mitä Vuorikemia aikanaan sai aikaan. Ja yyterihän on vain Herrainpäivien niemen takana saman meren rannalla. Ei hyvä!

  • Nimetön

    Paikallisjunaliikenne Meri-Porista Kokemäkeen olisi hyvä ja palvelisi monia niin Satakunnassa kuin Porin sisälläkin.

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös

Sammio