Kolumnit

Kun Levosen Jari Kankaanpäässä vihelsi

Pekka Söderlund

Liputan alasarjapalloilun puolesta. Kun kentällä pelaavat amatöörit, peli on jännittävämpää ja värikkäämpää. Mitä vain voi tapahtua. Pari viikkoa sitten jääkiekon kolmosdivarissa pelaava Kankaanpään Jääkarhut kohtasi Kiekko-67:n. Katsojien yllätykseksi toinen päätuomareista oli SM-liigassa huipputuomarin viittaa kantava Jari Levonen. Mies loukkaantui kesällä ja ilmeisesti toipumisaikana pitää tuntumaa yllä tuomitsemalla alasarjan pelejä.

No, oli Levosen syy mikä tahansa, hän varasti Kankaanpäässä shown. Kentällä oli vain yksi kuningas. Kolmosdivarissa jälkipelit ovat yleensä kiivaita, ja tuomarit sarjatason mukaiset. Kovien tuomioiden ja ratkaisujen jälkeen turpakäräjät ovat takuuvarmasti edessä. Yleensä.

11. marraskuuta näin ei ollut. Levonen hylkäsi muun muassa yhden kotijoukkueen maalin, koska se tehtiin korkealla mailalla. Normaalisti puolet joukkueesta olisi piirittänyt hylkäyksen tehneen tuomarin, mutta ei nyt.

Levosen hylkäämismerkkien jälkeen kaikki Jääkarhujen pelaajat luistelivat heti jonossa vaihtoaitioon kuin rehtorin puhuttelusta tulleet koulupojat.

Levosen parina vihelsi nuoremman polven tuomari. Hänelle yritettiin räksyttää jäähyjen jälkeen, mutta pelkkä kuninkaan vihainen katse taustalla riitti rauhoittamaan tilanteen. Vielä kun Levonen näytti sormellaan jäähyaition suuntaan, suunsoitto loppui siihen. Ja taas koulupojat luistelivat vaihtoaitioon.

Huipputuomarin ratkaisut olivat jämäköitä ja oikeita. Itseluottamus huokui katsomoon asti. Levosen ihon alle eivät kolmosdivarimiehet pääse. Tai siltä ainakin vaikutti.

Pelin seuraamista kuninkaan läsnäolo haittasi, sillä ainakin itse huomasin seuraavani Levosen ammattimaista toimintaa enemmän kuin pelaajien suorituksia. SM-liigassa huipputuomarit jäävät pelaajien varjoon. Peli on nopeampaa, ja jos tuomareita ei edes huomaa, he ovat hoitaneet hommansa kunnolla. Kankaanpäässä tuomarit hoitivat hommansa liiankin hyvin. Ei täällä ole totuttu tuon tason tuomareihin.

Uskon, että pelaajien oli mukava pelata kiekkoa, jossa tuomareilla oli homma näpeissään koko ajan. Ei nähty koiruuksia. Ei sorruttu sikailuihin. Muuten olisi joutunut kuninkaan puhutteluun.

Näkisin sinut Jari Kankaanpäähän toistekin. Työskentelyäsi oli ilo seurata.


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös

Sammio