Kolumnit

“Köyhän ainut huvitus on vilkas mielikuvitus”

“Köyhän ainut huvitus on vilkas mielikuvitus”
Tapio Liinoja

Muistatko Panaman, joka oli osuuskaupan paras suklaa. Ei ole enää, ei mitään paratiisimaista, jäljellä on vain Suffeleiden halpuuttaminen.

Sanovat, että yksi prosentti maailman rikkaimmista ihmisistä omistaa yli 65 kertaa enemmän kuin maailman köyhin viisikymmentä prosenttia. Semmoisissa talkoissa tässä ollaan mukana. Panama-hattu valahtaa silmille Islannin kuumilla lähteilläkin, kohta on kai kallella Nallellakin.

Muistatko milloin Nordean hallituksen puheenjohtaja Björn Wahlroos olisi ollut näin hiljaa omassa asiassaan? Panaman hiekkaa kengissä? (kirjoitettu 6.4. klo 11.07)

Herra mun vereni, sanoisi saarnamies tätä aina vaan julmempaa maailmaamme, jossa vaivaistalojen vuoteet vähitellen täyttyvät valuvista tatuoinneista kuin Dalin maalaukset kelloista. Touhua, jossa rikkaat rikastuvat ja köyhät köyhtyvät. Ei siinä auta porvarihallitus, demarihallitus eikä Jumala, ei edes Väyrynen.

Rotenbergien suvun hang around -jäsen Hjallis Harkimo olisi mitä oivallisin kokoomuksen puheenjohtaja, mutta kypärän hihna luisuu leuan alta. Ay-liikkeen lopettaminen ilman kypärää on hankalaa. Eikä tässä vielä kaikki – sitten on vielä Elina Lepomäki.

Soriin siitä, sanoi Tampereen poliisi, kun hän hesalaisen putkaan heitti.

“Minä olin Panaman konsuli Piirto pienessä kännissä, vaikk’ oli virkani kivien siirto sepelirännissä. Mestari seulalla mellasti. Syksykin lehtiä kellasti. Merta mä näin vain ja palmuja ja heitin mustille almuja. Köyhän ainut huvitus…”

Juha Vainion konsuli ei tiemmä kierrellyt veroja, hän sijoitti viisaasti rommiin ja loput naisiin.

Käsi ylös, tiedätkö mitä tekee Euroopan investointipankki? Kertovat, että se on paikka, jossa kasvoi korkoa Sauli Niinistö ja nyt osakkeitaan varjelee Jan Vapaavuori. Molemmat viestivät kotimaahan talousviisauksia investointipankin varapääjohtajan tittelillä. Niinistö on hoitanut presidentin tointaan korkealla moraalilla ja profiililla.

Ennen mentiin presidentinvaaleja odottelemaan Suomen pankkiin. Joskus muinoin odoteltiin valintaa Kansallisosakepankissa, tuolla Nordean äidissä. Joskus tulee Juho Kusti Paasikiveä todella ikävä, ja oravaakin kaikin tavoin.

Kirjoittaja arvostaa mustavalkoista kuvaa ja hidasta elämää.


Kommentit (2)

  • Nimetön

    Otsikko on oivallinen. Kun lapsi oli pieni lainattiin kirjastosta kirjoja ja niitä luettiin silmät sikkarallaan. Kun lapsi oppi itse lukemaan, suuntana oli kirjasto. Nyt opiskellaan yliopistossa ja kirjasto on edelleen kuvioissa. Ei tarvi ostaa kun saa kirjastosta. Mielikuvitus on lentänyt, lapsi on saanut ne siivet, ja osaa itsekin kertoa tarinoita. Janoschin ”Oi ihana Panama” -kirjaa voi suositella jopa Nalle Wahlroosille.
    Vampulan pojalla on sana hallussa. On varmaan käynyt kirjastossa.

  • Nimetön

    Ei aivan terävintä Liinojaa, vaikka ainahan näitä on mukava lukea. Ehkä se tekee niistä erityisen virkistäviä kun ovat yleensä irti päivän tason pisteiden keruusta. Sitä tapahtuu muutenkin aivan riittävästi. Asiat eivät kuitenkaan koskaan ole niin mustavalkoisia kuin vankalla pintaliidolla etenevä päivän media asiat kuittaa. Kunnia kuitenkin heillekin, heillähän ei ole aikaa syventyä asioihin eikä ehkä aina haluakaan.

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös

Sammio