Kirkkoherra Teemu Laajasalo: Kirkon epätasa-arvo tulee tasoittumaan

Erkki Saarinen
Kirkkoherra Teemu Laajasalo: Kirkon epätasa-arvo tulee tasoittumaan

Kallion kirkkoherra Teemu Laajasalo on yksi kolmesta ehdokkaasta Helsingin hiippakunnan piispaksi.

Ida Roivainen

Kirkon epätasa-arvo tulee väistämättä tasoittumaan ennen pitkää, uskoo Kallion kirkkoherra Teemu Laajasalo. Siihen vaikuttavat niin sisäiset toimijat kuin yleinen yhteiskunnallinen ilmapiirikin.

–Tilanne muuttuu varmasti.

Laajasalo on ehdokkaana tulevissa Helsingin piispanvaaleissa. Hiippakunnan piispaksi ovat ehdolla myös Jaana Hallamaa ja Kaisamari Hintikka.

Laajasalon mielestä on tärkeää, että vaaleissa ihmiset eivät ole mies- tai naisehdokkaita.

–Olisi kamala ajatus, että joku valittaisiin sukupuolensa perusteella. En itse haluaisi tulla valituksi siksi, että olen mies.

Laajasalosta oleellisempaa on, että piispanvaaleissa kilpailee taustoiltaan kolme hyvin erilaista ehdokasta. Kun Hallamaalla on vankka professoritausta, Hintikka vetoaa kansainvälisellä kokemuksellaan. Itsensä Laajasalo näkee seurakunnallisen johtamisen taustaa vasten.

–Se on olennainen kysymys. Että miten piispan viran mieltää. Taustat antavat valitsijoille mahdollisuuden tehdä oman näköisiä valintojaan.

Jos Laajasalo valitaan, hän näkee olennaisena moninaisuuden puolesta puhumisen.

–Kaikkien virkojen tulee olla auki jokaiselle. Myös armo ja päähän potkittujen tukeminen ovat tärkeitä.

Helsingin piispanvaalin ensimmäinen äänestyspäivä on 16. elokuuta ja mahdollinen toinen äänestyskierros 1. syyskuuta.


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös

Sammio