Jari Aarniota kuullaan tänään hovioikeudessa  –  pöydällä Pasilan miehen puhelimet

Käräjäoikeuden mukaan Aarnio käytti Pasilan miehen puhelimia yhteydenpitoon rikoskumppaniensa kanssa

INKA SOVERI
Jari Aarniota kuullaan tänään hovioikeudessa  –  pöydällä Pasilan miehen puhelimet
Jecaterina MantsinenHelsinki

Aarnio-oikeudenkäynti jatkuu tänään Helsingin hovioikeudessa, missä kuultavana on Jari Aarnio itse. Käsiteltävinä asioina ovat Pasilan miehen puhelimet sekä tuore lisätutkinta poliisilaitoksen kulkutagista.

Syyttäjien mukaan kulkutagit liittävät Aarnion yhä vankemmin Pasilan miehen puhelinten käyttäjäksi. Puolustus sen sijaan on lytännyt tämän näkemyksen. Sen mukaan uusi tutkinta kulkutagista ei anna tietoa Aarnion liikkeistä, koska tagi ei ole kenenkään yksityinen ja sitä on vain säilytetty Aarnion huoneessa. Samassa nipussa olevalla avaimella on puolustuksen mukaan päässyt kulkemaan muun muassa teknisiin tiloihin.

Helsingin huumepoliisin entinen päällikkö Jari Aarnio tuomittiin käräjillä kymmenen vuoden vankeuteen muun muassa törkeistä huume- ja virkarikoksista. Aarnio vaatii hovissa kaikkien syytteidensä hylkäämistä.

Aarnio kiistää pitäneensä Pasilan miehen puhelimia

Käräjäoikeuden mukaan Aarnio on ollut noin 800 kilon huumeet Suomeen junaillut Pasilan mies, joka piti puhelimilla yhteyttä rikoskumppaneihin.

Jutussa olivat yhtenä keskeisenä syyttäjän todisteena niin sanotun Pasilan miehen puhelimet, jotka osuivat huomattavan hyvin yksiin Aarnion liikkeiden kanssa. Puhelimilla oltiin yhteydessä rikollisiin.

Aarnio on kiistänyt, että puhelimet olisivat olleet hänen hallussaan. Aarnion mukaan puhelimet olivat Helsingin huumepoliisin yhteyspuhelimia, joilla olisi pidetty yhteyttä tietolähteisiin.

Käräjäoikeus ei pitänyt selitystä uskottavana. Televalvontatietojen perusteella näyttö oli oikeuden mukaan hyvin selvä.

Puolustus totesi aiemmin syksyllä hovioikeudessa, että esimerkiksi teletiedoista ei voida päätellä viestittelyn sisältöä pelkkien ajallisten yhteyksien perusteella. Syyttäjät ovat puolustuksen mukaan myös rajanneet teletiedot tarkoitushakuisesti, vaikka yhteydenpito tietolähteisiin on puolustuksen mukaan ollut jatkuvaa.

Aarniota on tämänhetkisen suunnitelman mukaan tarkoitus kuulla vielä torstaina yksin ja perjantaina yhdessä United Brotherhoodin ex-pomon Keijo Vilhusen kanssa. Hovioikeuden mukaan suunnitelmaan voi kuitenkin tulla muutoksia, kun selviää, kuinka paljon aikaa kuulemisiin todellisuudessa menee aikaa.

Kolmen vuoden Trevoc-tuomio lainvoimainen

 Huume- ja virkarikosjutun lisäksi Aarnio on tuomittu hovioikeudessa kolmeksi vuodeksi vankeuteen seurantalaiteyhtiö Trevocin haarasta. Tuomio on lainvoimainen.

Tuomion mukaan Aarniolla oli kaksoisrooli Trevocissa ja sen laitteita ostaneessa Helsingin poliisissa. Oikeus piti yhtiön omistusjärjestelyjä salattuina ja totesi, että mukana oli United Brotherhoodin Vilhunen.


Kommentit (2)

  • Asiantuntija

    ”Oikeudenkäynti” näyttää siltä että Aarnio on tehty koko Suomen kaikki virkarikokset , HÄVETKÄÄ jos osaatte .

  • jo riittää

    Lopettakaa nyt jo tuokin vatkaaminen, aivan kuin olisi joku TV:sarja johon aina samoille henkilöille keksitään jotakin verukkeita, vain veronmaksajien rahoja tuhlataan, tuomarit, asianajajat käärivät rahaa liiveinsä, kun kerran kymmenen vuoden tuomio on jo tullut, kyllä sen pitäisi riittää.

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös

Sammio