Jaana Pelkonen kohtasi aviomiehensä ensi kertaa tasan kymmenen vuotta sitten Linnan juhlissa

Heta HassinenHelsinki

Kokoomuksen kansanedustajan Jaana Pelkosen silkkiä ja pitsiä yhdistelevän puvun on suunnitellut Teemu Muurimäki. Pelkonen on aiempinakin vuosina Linnan juhlissa luottanut Muurimäen luomuksiin, mutta tämän vuoden puvusta tekee erikoisen se, että sen on valmistanut Melissa Dahlman ammattiin opiskelevien Taitaja2017-kilpailussa. Dahlman voitti puvulla kisoissa hopeaa. Pelkonen kertoo olevansa iloinen siitä, että on saanut tukea nuorta ompelijaa.

Itsenäisyyden satavuotisjuhlapäivänä Pelkonen kuvailee tuntevansa kiitollisuutta siitä, kuinka Suomi on noussut sadassa vuodessa köyhästä maasta kansainväliseksi menestystarinaksi.

–  Tätä ei voi pitää itsestäänselvyytenä. Itsenäisyyspäivä hiljentää minut aina kunnioittamaan maamme itsenäisyyden puolesta taistelleita ja muistelemaan kuluneita vuosia, Pelkonen sanoo.

Pelkoselle kulunut vuosi on ollut erityinen myös siksi, että hänestä tuli helmikuussa pienen tyttären äiti.

–  Haluan, että tyttäreni tulee kasvamaan eheässä, tasa-arvoisessa, demokraattisessa, ihmisoikeuksia kunnioittavassa Suomessa, missä puhdas luonto on aina lähellä.

Linnan juhliin Pelkonen saapui juhliin yhdessä puolisonsa, lentäjä Niko Ahon kanssa. Pariskunta tapasi ensimmäistä kertaa ohimennen Linnan juhlissa tasan kymmenen vuotta sitten, jolloin Pelkonen oli paikalla kutsuvieraana ja Aho työskenteli juhlassa kadettina.

–  On suuri kunnia päästä juhlistamaan 100-vuotiasta Suomea Presidentinlinnaan yhdessä mieheni kanssa. 9 kuukautta vanhan tyttövauvan vanhempina emme ole yhdessä kuluneina kuukausina ehtineet juhlimaan.


Lue myös nämä


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös

Sammio