Ilmavoimien harjoitus sulkee valtatien – hornetit valtaavat kakkostien melkein viikoksi

Satakunnan lennoston harjoitus muuttaa valtatie kahden hävittäjien tukikohdaksi Jokioisissa Kanta-Hämeessä.

Ilmavoimat
Ilmavoimien harjoitus sulkee valtatien – hornetit valtaavat kakkostien melkein viikoksi

Ilmavoimien harjoituksessa on mukana erityisesti Hornet-monitoimihävittäjiä, jotka testaavat toimintaa maantietukikohdasta käsin.

Matti Tanner

Ilmavoimien koneet sulkevat Kakkostien kokonaan muulta liikenteeltä perjantaina. Baana 18-lentotoimintaharjoituksessa Jokioisten varalaskupaikalle perustetaan maantietukikohta Satakunnan lennoston koneille.

Ilmavoimien harjoitus alkaa perjantaina 14. syyskuuta ja päättyy torstaina 20. syyskuuta. Valtatie suljetaan liikenteeltä lauantaina 15. syyskuuta kello 8.00 ja avataan liikenteelle torstaina 20. syyskuuta kello 12.00. Harjoituksen ajaksi liikenne ohjataan kiertotielle välillä Latovainio-Lammintie..

Baana 18 -harjoituksessa varsinainen lentotoiminta alkaa maanantaina 17. syyskuuta ja päättyy keskiviikkona 19. syyskuuta. Lentomelua on luvassa päivittäin kello 8.30–23.00. Jokioisten varalaskupaikan lisäksi koneet käyttävät Satakunnan lennoston Pirkkalan tukikohtaa.

Harjoitellaan poikkeusoloja

Harjoituksessa lennetään kaikilla ilmavoimien käytössä olevilla lentokonetyypeillä, mutta erityisesti F/A-18 Hornet -monitoimihävittäjillä. Henkilökunnalle, varusmiehille ja kertausharjoitukseen osallistuville reserviläisille koulutetaan Ilmavoimien taistelutapaa, toimintaa varalaskupaikalle perustetussa maantietukikohdassa sekä harjoitetaan joukkoja toimimaan poikkeusolojen tehtävissään.

Harjoitukseen osallistuu yhteensä noin 300 henkilöä, joista reserviläisiä ja varusmiehiä on noin 180.

Ilmavoimat
Kakkostie ohjataan kiertotielle lähes viikoksi harjoituksen takia.

Kakkostie ohjataan kiertotielle lähes viikoksi harjoituksen takia.


Kommentit (12)

  • Nimetön

    Suureellinen demonstrointi on Jussi Niinistön peliä. Toivottavasti jatkossa taas käytetään harjoitusrahat asiallisesti. Ministerin kausi onneksi on lopuillaan.

  • Reserviläinen

    ”Tällaista valtatien sulkemista ei ole ennen nähty.”
    Tämä on itse asiassa melko yleinen näky. Paikka vaihtelee, mutta määrärahojen puitteissa maantietukikohdista lennetään vuosittain. Välillä jopa Niinisalossa.
    Viime vuonna valtatie 12 oli Raumalla hetken suljettuna, kun Lentopelastusseura ja Pelastuslaitos harjoittelivat maantietoimintaa. Kannattaa tutustua netin tarjontaan, nähtävillä on hienoja suorituksia ja toiminnan tarkoituksena varmistaa kansalaisten turvallisuus.

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös

Sammio