IL: Temppeliaukion kirkko mainittiin viime vuonna Isisin propagandalehdessä

STTHelsinki

Helsingin Temppeliaukion kirkko mainittiin viime kesänä Isisin propagandakoneistoon kuuluvassa lehdessä, kertoo Iltalehti . Suomalaiseksi naiseksi väitetty kirjoittaja kuvasi Dabiq-lehden kirjoituksessa radikalisoitumistaan.

Poliisi kertoi eilen epäilevänsä, että Helsingin Temppeliaukion kirkkoa kohtaan on suunniteltu terrori-iskua.

Viime kesänä Dabiq-lehdessä julkaistun jutun kirjoittajaksi on merkitty Umm Khalid al-Finlandiyyah, joka tarkoittaa suomalaista Khalidin äitiä. Fanaattisen kirjoituksen yhteydessä oli kuva Temppeliaukion kirkosta ja kuvateksti "Pakanallinen kirkko Suomessa."

Kirjoittaja muun muassa kehotti kaikkia suomalaisia kääntymään islaminuskoon ja myös kehotti hyökkäämään ristiretkeläisiä ja heidän liittolaisiaan vastaan.


Lue myös nämä


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös

Sammio