HS:n toimittajan kotiin tehty kotietsintä käsitellään käräjillä julkisesti

STTHelsinki

Helsingin Sanomien toimittajan kotiin tehdyn kotietsinnän laillisuus käsitellään pääosin avoimin ovin, päätti Helsingin käräjäoikeus tänään alkaneen istunnon aluksi. KRP vaati käsittelyä salaiseksi.

Keskusrikospoliisi teki kotietsinnän HS:n toimittajan kotiin joulukuun puolivälissä lehden Viestikoekeskusta koskeneen uutisoinnin jälkeen ja takavarikoi useita toimittajan työvälineitä.

Toimittajan mukaan kotietsinnälle ei ollut laillisia edellytyksiä ja poliisin olisi pitänyt saattaa kotietsintä tuomioistuimen arvioitavaksi kolmen päivän kuluessa etsinnästä.

KRP katsoo toimineensa lain mukaan.


Lue myös nämä


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös

Sammio