HS: Puolustusvoimat kaavailee varusmiesten käyttämistä yllätyshyökkäyksen torjuntaan

STTHelsinki

Puolustusvoimat suunnittelee varusmiesten käyttämistä mahdollisen yllätyshyökkäyksen torjuntaan, kertoo Helsingin Sanomat.

Lehden tietojen mukaan Maavoimien esikunnassa valmistellaan asiaa koskevia ohjeita joukko-osastoille. Nykyisin vain Puolustusvoimien kantahenkilökunta päivystää yllätysiskun varalta.

Pääesikunnasta ei haluttu myöntää eikä kieltää lehden tietoa mutta korostettiin, ettei varusmiespalvelukseen ole tulossa muutoksia.

Myöskään puolustusministeri Jussi Niinistö (ps.) ei halunnut kommentoida asiaa tai arvioida, missä vaiheessa koulutusta varusmiehet voitaisiin lähettää sotaan.

HS:n uutinen


Kommentit (7)

  • Nimetön

    Mutta vasta kansanäänestyksen ja vaalituloksen vahvistamisen jälkeen!

  • Nimetön

    Puolustusvoimat, eikö nimikin jo sano, mistä on kyse, niin ainakin ennen oli, että sen vuoksi se koulu käydään ja sieltä ensimmäisenä lähdetään puolustamaan maata, kun äkkilähtö tulee, sen jälkeen vasta haalitaan reservit koolle, niin oli ennen, mutta tietysti nyt on nyt, ei meidän ”pikku” poikia saa asettaa mihinkään vaaraan, siellä voi saada pahimmassa tapauksessa surmansa ja kuka nyt tuolla metsässä montaa tuntia jaksaa oleskella, toimiiko edes äly kännykkä joka paikassa.

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös

Sammio