Hillasato 2000-luvun kehnoin – hinnat saattavat vielä nousta

Kilo hillaa maksaa tällä hetkellä Ranualla 22 euroa. Jos hillasato paranee kesän mittaan, kilohinta laskee, mutta pahimman satokadon sattuessa se nousee vielä entisestään.

Riikka Tuomivaara
Hillasato 2000-luvun kehnoin – hinnat saattavat vielä nousta

Tämän vuoden ensimmäinen hilla Ranualla.

Anna Egutkina

Ranualainen marjatohtori ja hillan ostaja Reijo Sääskilahti luonnehtii tämän kesän hillasatoa 2000-luvun kehnoimmaksi, mutta laatu on siitä huolimatta erittäin hyvää. Hillaa on tuotu myyntiin Ranuan pohjoisilta ja itäisiltä soilta.

–Poimijoille on tiedotettu hillakesän näkymistä. Hyväkuntoisia poimijoita onneksi riittää, joten hillaa saa nyt jälleen Hillatorilta, Sääskilahti sanoo.

Ranuan kunnan kehittämispäällikkö Riikka Tuomivaara harmittelee, että sato on huono tuulisen ja kylmän sään vuoksi.

–Tässä on ollut monta päällekkäistä huonoa sattumaa sadon kannalta. Kukinnan paras jakso oli jo ohi silloin, kun säät olisivat suosineet. Joillakin alueilla kävi tosi rankka raekuuro silloin, kun oli hillan raakilevaihe. Suolla näkyi ihan reikäisiä hillan lehtiä, Tuomivaara sanoo.

Ranuan pinta-alasta yli 60 prosenttia on suota, joten aina joillekin alueille tulee hillaa.

Tuomivaaran mukaan hillaa myydään nyt Ranualla 22 euron kilohinnalla. Jos ostaa kolme kiloa, kilohinta laskee 20 euroon.

–Tällä hetkellä hinta on satoon nähden jopa poikkeuksellisen edullinen. Jos hillasato paranee kesän mittaan, kilohinta laskee, mutta pahimman satokadon sattuessa se nousee vielä entisestään. Pidämme hinnat kuitenkin maltillisina, koska haluamme olla Suomen hillapitäjä.


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös

Sammio