Hiihtäjä Saarisen mies tähystää juttuseuraa Linnan tungoksessa

Hiihtäjä Saarisen mies tähystää juttuseuraa Linnan tungoksessa
Kaija YliniemiHelsinki

Hiihtäjä Aino-Kaisa Saarinen luotti tuttuun suunnittelijaan Johanna Lättiin viidensissä Linnan juhlissaan. Puvut olivat Saarisen keino laskea, kuinka monta kertaa hän on ollut paikalla.

Hiihtäjille joulukuiset juhlat osuvat hankalasti kisakauden keskelle, ja Saarinenkin on joutunut kerran kieltäytymään kutsusta.

Suomi 100 -juhlaan Saarinen matkusti muiden maajoukkuehiihtäjien kanssa Norjan Lillehammerista, joka oli maailmancupin kisapaikkana viikonloppuna. Lahdessa viestin MM-pronssille hiihtäneet naishiihtäjät, Saarisen ohella juhlien ensikertalaiset Laura Mononen ja Kerttu Niskanen, jatkavat heti torstaiaamuna kohti Sveitsin Davosia ja viikonlopun maailmancupia.

–  Juhlien jatkot jäävät kyllä väliin, Saarinen sanoi.

Kokeneena Linnan juhlien kävijänä Saarinen, 38, ei enää jännitä iltaa. Etenkin ensimmäisellä kerralla presidenttiparin kättely oli hermoja koetteleva kokemus, mutta sen jälkeen helpotti.

–  Odotan uusia, kivoja kohtaamisia. Juhlissa ajautuu aina juttelemaan uuden ihmisen kanssa, ja se on tosi kivaa.

Saarisella on moneen muuhun vieraaseen verrattuna merkittävä etu. Hänen aviomiehensä Tom Gustafsson pystyy pitkänä ex-koripalloilijana etsimään mielenkiintoista seuraa muiden päiden yli tähystämällä.

Naishiihtäjien ohella Linnassa juhlivat muun muassa maailmanmestari Iivo Niskanen ja MM-pronssimitalisti Matti Heikkinen. Takavuosien hiihtosankareista paikalla ovat muun muassa Siiri Rantanen ja Helena Takalo.


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös

Sammio