Harkimo suomii Suomi-Areenan Porin palveluita IL:ssä: Ruoan valmistuminen kestää, ala-arvoisia hotelleja

Veera Korhonen
Harkimo suomii Suomi-Areenan Porin palveluita IL:ssä: Ruoan valmistuminen kestää, ala-arvoisia hotelleja

Kansanedustaja ja liikemies Hjallis Harkimo (kok.) kritisoi Porin palveluita Suomi-Areenan aikana. Itse tapahtuman sisältöä hän kehuu.

Jussi Orell

Kansanedustaja Hjallis Harkimo (kok.) ruotii Iltalehden blogissaan kovin sanoin Porin Suomi-Areenan palveluja. Harkimo pohtii, että tapahtuma saatetaan jopa joutua siirtämään johonkin toiseen kaupunkiin, jos Pori ei panosta palvelujen määrän ja laadun parantamiseen. Harkimon mielestä kaupungin kapasiteetti on tullut vastaan tapahtuman paisuttua.

–Jotain pitää tapahtua, että näin massiivinen tapahtuma voidaan pitää Porissa. Tarkoitan etenkin palveluja. Ravintolassa minulle ilmoitettiin, että ruoan valmistuminen kestää tunnin. Hotelleissa ei ole vapaita huoneita, ja suurin osa hotelleista on ala-arvoisia. Olen varma, että moni isompi kaupunki havittelee tällaista tapahtumaa. Jos Pori ei nyt panosta kapasiteettiin, MTV joutunee pyytämään tarjouksia isommilta kaupungeilta, Harkimo kirjoittaa Iltalehdessä.

Kaupunkia tapahtuman organisaatiossa edustava tuottaja Kristian Vainio puolustaa Porin suoriutumista isäntäkaupunkina.

–Pori on sopivan kokoinen kaupunki tällaiselle tapahtumalle. Se, että palvelukapasiteetti on äärirajoillaan suurtapahtumassa, ei ole vain porilainen ilmiö. Porissa on pitkä perinne yksityismajoituksessa, ja tänä vuonna yli 500 porilaista kotia annettiin vieraiden käyttöön. Kritiikkiä hotellien tasosta ja ruokajonoista en voi allekirjoittaa, Vainio sanoo Lännen Medialle.

Hän on vakuuttunut, että tapahtuma järjestetään Porissa myös tulevina vuosina.

–Suomi-Areena on Porin kaupungin ja MTV:n yhteinen hanke ja rekisteröity tavaramerkki. En ole koskaan törmännyt siihen, että yhteistyötämme olisi asetettu kyseenalaiseksi. Meillä on pitkä ja luottamuksellinen historia ja hyvät suunnitelmat jatkoon, Vainio vakuuttaa.

Vainio muistuttaa myös, että liikenneyhteydet kaupunkiin ovat parantuneet, kun lentoyhteydet Helsinkiin ja Tukholmaan käynnistyivät uudelleen.

Tapahtuman sisältöä myös Harkimo kehuu. Hän on osallistunut keskusteluihin ja toiminut juontajana.

–Olen käynyt hyviä keskusteluja täällä niin päättäjien kuin ihan tavallisten suomalaisten kanssa. Se avartaa maailmankuvaa enemmän kuin kotiin jääminen ja sohvannurkasta Suomi-Areena-kritiikin suoltaminen sosiaaliseen mediaan.

Harkimolle on jäänyt mieleen erityisesti ay-liikkeen paneelikeskustelu.

–Tällainen letkeä ilmapiiri ja tuhannet keskustelut auttavat ihan varmasti koko Suomea. Suomi-areena on hauska ja tärkeä tapahtuma – minäkin viihdyn!


Lue myös nämä


Kommentit (85)

  • Nimetön

    Harkimolla on oma lehmä ojassa… bisnesmiähenä haluaisi oman siivun tuotosta…

  • Laiva Poriin

    Aikanaan Sonispheren ajaksi Poriin ankkuroitui matkustajalaiva johon festivaalivieraat majoittuivat. Miksi samaa keinoa ei käytetä Suomi Areenan ja Pori Jazzin majoitusongelman ratkaisemiseen?

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös

Sammio