Hamppumaakareille ehdollista ja yhdyskuntapalvelua

Kari Mankonen
Hamppumaakareille ehdollista ja yhdyskuntapalvelua
Heikki HakolehtoPori, Huittinen, Kokemäki

Porissa viime talvena kannabista kaupitellut mies on tuomittu yhdyskuntapalveluun. Miehellä oli hallussaan ainakin 50 grammaa marihuanaa, josta hän myi suurimman osan 20 euron grammahintaan.

Satakunnan käräjäoikeus tuomitsi 23-vuotiaan porilaismiehen huumausainerikoksesta 3 kuukauden ehdottomaan vankeusrangaistukseen ja sen sijasta 90 tunniksi yhdyskuntapalveluun. Lisäksi hänet tuomittiin menettämään valtiolle rikoshyötyä 700 euroa.

Käräjäoikeus on tuominnut myös 22-vuotiaan kokemäkeläismiehen huumausainerikoksesta 4 kuukauden ehdolliseen vankeusrangaistukseen. Mies oli viime vuoden syys-lokakuussa kasvattanut asunnollaan Kokemäellä seitsemäätoista hamppukasvia. Kasvatusta mies oli tehostanut altakastelujärjestelmällä, suurtehovalaisimilla ja pöytätuulettimilla. Kasveista olisi ollut saatavissa lähemmäs puoli kiloa marihuanaa.

Huittislainen 40-vuotias mies sai puolestaan 40 päivän ehdottoman vankeusrangaistuksen, jonka hän saa suorittaa 40 tunnin yhdyskuntapalveluna. Mies jäi viime vuoden lokakuussa poliisin liikennevalvonnassa kiinni huumausainerikoksesta, kun hän kuljetti henkilöautossaan hamppukasvien kukintoja sekä varsia.


Kommentit (1)

  • Mitä meille ei kerrota?

    Tavallisesti ehdottoman tuomion saadakseen täytyy kannabista olla 1000 grammaa tai yli. 50g ja siitä seuraava ehdoton, vaikkakin muutettuna yhdyskuntapalvelukseksi, ei kuulosta oikealta.

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös

Sammio