Ensimmäinen rypistys 3,4 miljoonaa euroa – Eurassa suunnitellaan isoja satsauksia varhaiskasvatukseen

Pekka Peura/Arkisto
Ensimmäinen rypistys 3,4 miljoonaa euroa – Eurassa suunnitellaan isoja satsauksia varhaiskasvatukseen

Eurassa suunnitellaan isoja satsauksia varhaiskasvatukseen.

Harri VallinEura

Euran varhaiskasvatuksen täysremontti otti askelen eteenpäin, kun kunnanhallitus sorvasi maanantaina esitystään varhaiskasvatuksen palvelurakenteesta, joka lähtee seuraavaksi lausuntokierrokselle lautakuntiin.

Euran talousjohtaja Katja Aalto kertoo, että ainoa esitykseen tehty muutos koskee Honkilahden päiväkodin palveluntarjoajaa. Esityksestä poistettiin kohta, jonka mukaan päiväkodille etsittäisiin ensisijaisesti yksityistä ylläpitäjää.

Lopullisia päätöksiä suunnitelmasta tehdään myöhemmin, kun lautakunnat ovat päässeet ottamaan asiaan kantaa.

Esityksen mukaan Kauttuan päiväkoti peruskorjataan, ja Käräjämäelle rakennetaan kuusiryhmäinen kunnallinen päiväkoti. Uuden päiväkodin rakentamiseen on varattu Euran talousarviossa tälle ja ensi vuodelle yhteensä 3,4 miljoonaa euroa ja Kauttuan päiväkodin peruskorjaukseen 1,2 miljoonaa euroa vuodella 2020.

Palvelurakenne-esityksen mukaan avoin päiväkoti siirtyisi nykyisen Suvituulen tiloihin ja Länsi-Euran ryhmäperhepäiväkodista tavoitellaan yksityistä päiväkotia.

Eura–Kauttuan alueella on tällä hetkellä 287 hoitopaikkaa.

Pohjois-Euraan esityksessä kaavaillaan Panelian koulun yhteyteen tehtävää uudisrakennusta uudelle kaksiryhmäiselle kunnalliselle päiväkodille sekä esiopetukselle ja kahdelle opetustilalle.

Tavoitteena on rakentaa laajennusosa kaksiryhmäiselle kunnalliselle päiväkodille myös Kiukaisten koulun yhteyteen. Siirtymäajaksi, eli 5-10 vuodeksi, Eurakosken nykyinen kunnallinen päiväkoti on määrä saneerata ja laajentaa kaksiryhmäiseksi.

Pohjois-Eurassa on tällä hetkellä tarjolla 91 päivähoitopaikkaa.

Etelä-Eurassa Honkilahden kunnalliselle päiväkodille on määrä laajentaa tilat yksiryhmäiselle päiväkodille nykyisestä rakennuksesta.

Hinnerjoen koulun pihapiiriin suunnitellaan uudisrakennuksen rakentamista kunnalliselle päiväkoti- ja esiopetusryhmälle.

Esiopetusta Honkilahdessa ja Hinnerjoella on määrä järjestää, edellyttäen että minimiedellytykset täyttyvät.

Etelä-Eurassa on tällä hetkellä yhteensä 55 päivähoitopaikkaa.

Jos päivähoidolle on tarvetta enemmän kuin päiväkodeissa on paikkoja, turvaudutaan Eurassa perhepäivähoitoon.

Euran varhaiskasvatus on kärsinyt useista tilaongelmista viime vuosina.


Kommentit (1)

  • elämän ohjeet

    Jaahas, on se hyvä nähdä, jos elää, kun noin paljon satsataan, kuinka viisaita ja korkeasti koulutettuja noista lapsista tulee, vai tuleeko mitään?

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös

Sammio