Eduskunta hylkäsi Aito avioliitto -aloitteen – Satakuntalaisedustajista kolme vastusti

Jenni Gästgivar/Arkisto
Eduskunta hylkäsi Aito avioliitto -aloitteen – Satakuntalaisedustajista kolme vastusti

Tasa-arvoinen avioliittolaki tulee voimaan maaliskuun alussa.

STT, Satakunnan KansaHelsinki, Pori

Eduskunta on päättänyt hylätä Aito avioliitto -kansalaisaloitteen. Asiasta äänestettiin täysistunnossa äänin 120–48.

Aloitteen hylkääminen merkitsee sitä, että tasa-arvoinen avioliittolaki tulee voimaan maaliskuun alussa.

Aito avioliitto -aloite tuli eduskunnan päätettäväksi, kun neljä lakivaliokunnan jäsentä jätti valiokunnan mietintöön vastalauseen.

Lakivaliokunta päätti tiistaina, että se keskeyttää asiantuntijakuulemiset ja tekee aloitteen hylkäämistä esittävän mietinnön.

Satakuntalaisista kansanedustajista kolme vastusti kansalaisaloitteen hylkäämistä ja kaksi oli poissa. Aloitteen hylkäämisen puolesta olivat Krista Kiuru (sd.), Jaana Laitinen-Pesola (kok.) ja Jari Myllykoski (vas.). Hylkäämistä vastustivat Laura Huhtasaari (ps.), Ari Jalonen (ps.) ja Timo Kalli (kesk.). Poissa äänestyksestä olivat Kauko Juhantal o (kesk.) ja Kristiina Salonen (sd.).


Lue myös nämä


Kommentit (9)

  • Uppoavalaiva SOS

    Taisivat persujen puh.johtaja/ulkoministeri Timo Soini ja puolustusministeri Jussi Niinistö pitää ns. ”täsmä” sairausloman? Todellinen syy taisi olla rintamakarkuruudelle tämä perjantaina eduskunnassa ollut uusi avioliittolaki!

  • 3läk3läin3n

    En silti koe, että avioliittoni olisi homoavioliiton kanssa tasavertainen.

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös