Eduskunta ajaisi lailla ensisijaisesti laadukasta saattohoitoa

Eutanasiaa ajavan kansalaisaloitteen käsittely alkoi.

STT, Sanna Nikula

Eduskunta turvaisi lailla ensisijaisesti laadukkaan saattohoidon. Tästä vallitsi eduskunnassa yksimielisyys, kun keskustelu eutanasiaa Suomeen ajavasta kansalaisaloitteesta alkoi.

Parempaa saattohoitoa ja sen turvaamista lainsäädännöllä ovat kannattaneet niin kokoomus, keskusta ja perussuomalaiset kuin oppositiopuolueet SDP, kristillisdemokraatit, vasemmistoliitto ja vihreätkin.

Useampi puolue on tehnyt laadukkaan saattohoidon turvaamisesta myös lakialoitteita.

Kokoomuksen Timo Heinonen sanoi suhtautuvansa lähtökohtaisesti myönteisesti myös siihen, että Suomessa olisi tulevaisuudessa mahdollisuus eutanasiaan.

– Itse olisin valmis siihen, että kuolemani olisi mahdollisimman helppo ja hyvä, hän sanoi.

SDP:n Jukka Gustafsson puolestaan kertoi muuttaneensa kantaansa varovaisesta kyllästä varaukselliseen eihin eutanasian suhteen. SDP:n kanta asiaan on hänen mukaansa neutraali.

Perussuomalaisten puheenjohtaja, ulkoministeri Timo Soini sanoi pitävänsä ihmiselämää pyhänä.

– Suomen ei pidä lähteä kuoleman kulttuurin tielle. Sellaisessa eduskunnassa ei ainakaan minun olisi hyvä istua, Soini totesi.

Perussuomalaisten kansanedustaja Leena Meri puolestaan kertoi olevansa itsemääräämisen vahva kannattaja, minkä vuoksi hän suhtautuu eutanasiaan myönteisesti. Hän ei halua puhua eutanasian kohdalla murhasta.


Lue myös nämä


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös