Autoilijat epäilevät robottiauton maalaisjärkeä – vain harva haluaa kyytiin

Autoilijat epäilevät robottiauton maalaisjärkeä – vain harva haluaa kyytiin

Hieman yli neljännes eurooppalaisista olisi valmis käyttämään robottiautoa itse. Harvempi kuin joka kolmas olisi valmis ajamaan liikenteessä robottiautojen rinnalla.

Tiedot käyvät ilmi rengasvalmistaja Goodyearin tutkimuksesta. Verkkokyselyyn vastasi noin 12 000 henkilöä 11:ssä Euroopan maassa. Neljässä maassa mielipiteitä mitattiin myös 48-jäsenisissä kohderyhmissä.

Neljä kuudesta vastaajasta pitää robottiautoja turvallisempina kuin perinteisiä automalleja.

Yhdeksän liikenneonnettomuutta kymmenestä johtuu kokonaan tai osin ihmisten tekemistä virheistä.

Lähes kolme neljästä vastaajasta pelkäsi robottiautojen toimintahäiriöitä. Kohderyhmäläiset odottivat robottiautojen "käyttäytyvän hyvin" ja noudattavan liikennesääntöjä.

Yli puolet heistä oli huolissaan siitä, ettei koneilla ole maalaisjärkeä, jota tarvitaan vuorovaikutuksessa ihmiskuljettajien kanssa.

Selkeä enemmistö eli 82 prosenttia vastaajista sanoi, että heille olisi vaikea luovuttaa auton hallinta pois omista käsistään.


Kommentit (2)

  • Nimetön

    Kaikillehan on tuttua tietokoneiden kaatumiset ym. ongelmat. Tietokoneita ym. netissä olevia laitteita kaapataan kaiken aikaa. Kukaan täysijärkinen ihminen ei tule milloinkaan suostumaan robottiauton matkustajaksi !

  • tador0@suomi24.fi

    Kyllä itsekin epäilisin robottiauton kyytiin hyppäämistä, mutta kai se sitten on tulevaisuutta. Luoja varjelkoon milloin terveydenhuolto siirtyy omapalveluun ja robotti tutkii, Varmasti jäisi esim. hammaslääkärissä käynti tai rokotus väliin.

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös

Sammio